Friday, December 2, 2011

AdVaNce BeSdeY @ IcE sKaTiNg


Kalo kowang igt aku ada buat N3 besdey Afif @ 29/11/2011 kan? Sbb tarikh tu dia da blk ke Penang utk further-up study dia yg da bermula semester baru, so aku da berkira2 nak sambut besdey dia in-edgedeban [in-advance ler, hehehe].


Aku da congak2, kira2 sambil tertonggeng2, terlentang2 dok pk nak bawa dia gi mana. Takkan nak bawa tgk wayang jer, sbb last sem-break [7 Oct - 20 Nov] aku tak bawa dia gi memana sbb 'poket rabak besoooooo' *raung guling2 sambil lap hingus kat baju* So, igt nak ganti la ble dia blk kejap utk cuti Awal Muharram yg baru lepas ni.


Mula2 aku cadang nak bawa dia gi hi-tea kat atas awan, kat KL Tower [kelas ko Jah, ko hadaaa?] Tapi rupa2nya restoran berputar yg diusahakan oleh Restoran Seri Melayu dulu da tukar tgn & rasa cam tak berbaloi jer gi sana sbb harga yg sama hanya utk 1 drink + 1 dessert. Kalo dulu leh mkn apa aje dgn mcm2 menu, tau2 je la hi-tea kan, sumer ada. Mkn la selagi terdaya sambil nikmati permandangan KL yg indah ble restoran tu berpusing [romantik gitoooooo].


Tapi tup2 mlm 26/11/2011, Aedy [anak angkat aku kat Kuantan] ada update status dia kat FB gitau dia nak turun KL nak men esketing kat Sunway Pyramid. Tetiber tingat yg Afif pernah ckp dulu dia ajak aku gi sana. Tapi aku da plan xkan men esketing agi [serik ko Jah!], so aku rasa kalo ada org lain sama tentu aku xyah temankan dia dok bersejuk2-bergigil2 kat dlm tu sambil tertonggeng2 kan?



Aku pon gitau Aedy boleh lar men skali nanti ngan Afif. Mula2 Afif malu [w/p bkn la pertama kali dia jumpa Aedy] tapi last2 aku dpt gak pujuk dia gi sbb aku tau dlm ati Afif dia mmg nak cuba meluncur kat situ.


So, 27/11/2011 aku pon da janji ngan E'raz [anak angkat aku gak kat Kelantan] yg berhanimun kat KL ngan wife dia, Fify. Psl aku xpat gi wedding dowang dulu &aku da berniat nak bagi pezen. Kebetulan dia dpt turun KL so aku pon janji nak jumpa dia walo pon kjp utk bagi pezen tu. So janji pon dibuat masa dia OTW blk Kelantan pas Zohor. Pas pezen berganti-tgn aku & Afif pon tuju lak kat Hentian Duta utk beli tiket bas Afif blk ke Penang 28/11/2011.


Pastu kami trus ke Sunway Pyramid. Sampai je kat sana komain ssh nak cari parking. Ye la masa tu kan ke public holiday & tentu ramai yg tak ke mana2 [outstation] akan luangkan masa jenjalan ngan kengkawan atau family. Last2 kami park kat luar je, jauh sket tapi yg penting FREE PARKING, hehehe...


Sampai je kat dlm tu, Afif da lapooo w/p aku xbape lapo. Last2 kami msk restoran Popeye sbb dkt ngan tmpt Ice Skating tu. Pas makan & Asar, tiba2 Aedy kol kata dia da sampai ngan Hafeez.


Kite makan duluuuuuuuu


Tgk la betapa ramainya manusia kat dlm gelanggang ais tu


Org kemain ramai agi. Aieza yg comel-lote pon ada skali & dia da msk main ngan kengkwn dia dulu. Ooo yer, Aieza ni x-GF Aedy, aku pon mmg da biasa & kenal-mesra ngan dia kat FB sebelum tu. So aritu pertemuan pertama aku & Aieza & dia ngan Aedy lak berjejak kasih lar kat esketing tu pas da bertaon2 dowang tak bersua wajah, hehehe.


Aedy & Aieza


Tak yah la aku cite berjela2 agi, kowang tgk je la gambau2 yg aku tepek kat sini. Mcm2 aksi ada.


Afif yg baru 1st tm meluncur dibantu oleh Aedy & Hafeez






Kat mana2 pon acara berposing ttp menjadi agenda utama khennnnn? Tgk je la aksi2 jejaka2 idaman malaya ni berposing maut walau punnnnnnn...hehehe.







Hafeez, Afif & Aedy



Kat bawah ni lak aku ada tepekkan video2 adegan2 18L seram-ganaz [sila lihat dgn bimbingan owang tua].

video
Aedy ajar Afif

video


video
Hafeez pon tolong ajar Afif

video
Afif rasa da terror sampai leh tolong org, hehehe

video


Video last ni paling lawak pada aku. Tgk berkali2 pon aku still leh gelak guling2:

1. Aedy eksen masa pusing tapi tergolek pastu @ minit 1:17
2. Org blakang Afif yg hampir langgar dia tp tergolek kat blakang @ minit 1:33
3. Dak pompan yg tak leh control diri & melintang dpn Aedy & Hafeez sebelum jatuh @ minit 1:45-1:49

Pastu Afif yg slow & terkial2 ttp dpt truskan meluncur tanpa jatuh. Tingat lak kesah lumba lari antara sang arnab & kura2, hahahaha....


video


Pas dowang abes beresketing tu [lbh kurang 3 jam], kami pon gi dinner kat Teppanyaki, sponsored by Hafeez. Terimakasih daun keladi Hafeez ! Pas dinner aku antar dowang blk. Mmg sonok w/p bkn la plan dari awal. W/p aku tak main sama tapi aku rasa puas sbb dpt realisasikan permintaan Afif nak cuba beresketing.



8 comments:

Mr. Blue Ranger said...

TQ ma utk hadiah berharga tu.. tp kite tak smpt amek gmbr kenangan..

Shikin JD said...

U r most welcome Along [:))]

Tu la xsmpt amek gambar kan?

Ngan Aedy/Hafeez aritu pon lupa gak nak amek gambar sesama, sbk dok amek2 gambar dowang jer [:-((]

*muah muah*

Datin Terseksa said...

wah bestnye kak kin berdating dgn 3 jejaka hensem haritu... kalau itamrazali tgk gamba2 ni mesti dia jelesz...hehe

Shikin JD said...

Hehehehe, dating ngan anak & anak2 hekan, eh! anak2 angkat la Datin..

Tu la dak Tam ilangkan diri, mana dia gi ek?

*muah muah*

aieza said...

sedih xdpt lame2 nan mama...t kte set time lagi heh mama...rinduuu2222

Shikin JD said...

Khennnnnn...gambau pon lupa nak amek, hish...

Nanti kite set date k!
Miss u 2

*muah muah*

Lan LoloQ said...

weeee...syoknyerr...*sampai ati x ngajak kita...*mode merajuk batu belah batu bertangkup......

Shikin JD said...

Ni sume last minute planning lar
Agipon kamu kan da blk Genting

Xpe, next time kite gi agi
Sponsored by u.....cabotttttttt

*muah muah*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...