Monday, October 13, 2008

BeGhAyO @ NuBieS HoUsE - DS Kyrun

Pada 11 Oktober 2008 (Sabtu), masih bln syawal, so leh raya lagi, huhu.....DS Kyrun ataupun ummi spt yg nubies panggil jemput kami utk beraya kat umahnya di Damansara. Menurut katanya ni bukan la open hse tapi spt lepak2 sambil makan2 hehehehehe. Sume ni sbb Tokwan asyik je merayu2 soh ajak dtg umah.

Nak tau, ble Kyrun dah set date tu, Tokwan lak, macam2 alasan dibagi, nak beraya ngan kawan2 dia la. 7 umah kataya, mau meletup perut camtu. Kyrun kata nak kejar Tokwan ngan kayu sbb dia lak yg tak dtg...hampeh. Kejar je Kyrun...hehehehhehehe (stone fire).

So, aku amek Ajoy kat Pudu Raya & Tini, KT & Harney di KL Sentral. Jam giler masa nak ke umah Kyrun, almaklum la masa tu hari Sabtu & lepas waktu keja. Jam sbb org blk keja & org sibuk nak beraya. Hujan lebat lak tu, sebbaik ada bdk2 tu so aku rasa sonok sket la sambil geram2 pasal jam sambil borak2 ngan dorang. W/p dorang sume tu pangkat anak2 pada ku tapi aku leh masuk line dorang so tak de la rasa cam perbezaan jurang. Kira aku pun jadi bdk2 la hahahaahahahaha. Jgn ketawa....jgn ketawa....aku sorang je leh ketawa.

Twit twit...lupa lak nak cite ada kejadian yg mmg melucukan berlaku masa kat KL Sentral tu. Masa tu aku tgu KT & Tini. Tak lama pastu nampak kelibat dorang. Kebetulan masa tu ada keta yg sama warna & model ngan keta ku di depan. So dari jauh Tini dah nampak tu bkn keta aku sbb dia kata nampak lelaki yg drive, so dia terus tuju ke kereta belakang, kat keta aku la.....tapi eh mana si KT ni,????

Upe2nya dia da tsilap keta.....yg best tu ble dia nmpk drebar tu punya la encem (menurut kata KT), dia trus tuju ke keta tu. Masa dia pusing nak tuju kat keta tu, adoooooi sakit perut aku, jap jap jap.....adeeeeeeei..kekekekeke.....dia tersandung kakinya & tersungkur serta tertonggeng. Kakakakakakkaka si Ajoy punya la tak senonoh gi gelak tapi aku gelak dlm ati je, sbb tak nak bagi KT malu (eh sama tak dosa ketawa betul2 ngan ketawa lam ati???) Sori KT.

Si KT terus larik msk keta sambil tunduk2 tak nak bagi org nampak konon, pastu tanya "org nampak tak?", si Ajoy apa lagi buli la si KT tu, ckp sume org nampak. Dia kata tu sume pasal drebar encem kat keta depan. Pastu sume ketawa berderai2.

K, sambung blk perjlnan tu (punya panjang iklan daaa).

Ble aku hampir sampai kat flyover MRR2 yg nak ke Batu Caves (masa tu aku kat Jln Kuching), Ajym sms beritahu jam gilerrrrrrrrrr. Kira katanya leh baring la atas jalan tu sbb tak gerak. Dah 2 jam katanya. So, lega sket sbb aku igt kami yg lambat.

For your info, actually kalo dari umah aku nak ke umah Kyrun ni kira dekat la sbb aku tinggal kat area Selayang tapi dek nak ngambil bdk2 tu aku patah ke KL & patah blk ke area Selayang/Batu Caves/Damansara.

Kami sampai kesana dlm jam 3 lebih atau 4 ptg, aku dah lupa daaa. Mula2 kami sesat sket tapi lepas aku tanya kat security guard di..di...di...dimana ek? Lupa lagi la huhu, kami diarahkan jalan yg betul. Sampai je sana, kami mencari2 parking sbb kat situ condo soh ssh sket nak dpt parking, penuh.....last2 baru tau depan block umah dia leh park, ceh!

Sonok tol la kat sana sbb DS Kyrun mmg ramah & simple, so kami rasa selesa. Anak2 nya pun sungguh sporting, so anak2 dara nubies punya la sonok yo la anak2 dia encem2 weei (ni menurut kata dorang la, hahahahaha aku tak msk book ek...eh mmg la aku bkn dara aku mak dara huahuahua).
Kat sana kami dijamu nasik impit bersama kari (yum yum yummy), ayam mabolo (adooooi , nama ni aku lupa la, ntah betul ke tak ni, adalah masakan istimewa Filipina). Ooo lupa, sebenarnya DS Kyrun ni adalah org Filipina Sabah yg berkawen ngan org Penang. Desert kami di jamu salad macaroni + cheese + hirisan ayam. Yg ni komain sodap laie, aku hentam makan tak hengat punya la w/p dlm ati dah berkira2 mau bape kg naik nanti....cheese tu cheese...menggemukkan.....makkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Ajym & Narnia sempat lagi mengecek resepi darinya. Tapi aku pun nak cuba la gak nanti.

Kan ke tu bkn aje kira cam lepak2 sambil makan2 sambil beraya, so adalah sessi karaoke. DS Kyrun sporting giler, siap berkaraoke lagi bersama2 anak2nya. Dorang sume mmg pandai nyanyi, malu lak nak join sekaki, kang kuar lak angsa, itek segala, hahahahaha.




Selain dari Kyrun sekeluarga, KT & Ajym pun nyanyi sama. Waaaaa KT, org Sabah ni mmg pandai nyanyi la, mmg tak dinafikan org2 Sabah ramai yg pandai nyanyi. Mula2 Ajym tak tunjukkan taringnya tapi tiba2 dia amek mic igt dia nak melawak tapi kuar sore yg best gak la & Harney smpt rakam video tapi ceh, Ajym pi delete lak masa dia amek camera Harney tu. Harney punya la sedih. Kami bkn nak tunjuk kat org tapi nak siar kat org....larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

ni lawak....aksi spontan tapi cam kira Narnia soh Ajym pilih antara dia & KT


Ooo ye lupa lak, Ucu, Dyla & Bad juga ada hadir sama.

Ooo ye, kebetulan lak hari tu adalah besdey anak DS Kyrun, Syasya yg ke 7. Sebenarnya dorang nak celeberate kecil2an tapi ble igt leh ajak kami join, tu yg dia panggil, so kira bkn la cam open house yg biasa.

ni la besdey girl, Syasya


ni teddy bear yg aku belikan utk Syasya

Spt biasa la, cam tak kenal lak Nubies ni....ACARA BERGAMBAR, huhuhu. Macam2 gaya ada, ada gak candid. Macam2 ada.

aik, ni tak leh jadi ni.....nak ikut pa & ma ke? kuikuikui


Akhirnya kami pulang jugak lepas puas berbual, berkaraoke, makan2 tu. Rasa cam tak nak balik la...best dok situ. Lebih2 lagi host kami mmg ngam kan? Lagi la rasa cam umah sendiri. Maksud umah sendiri ialah siap aku tumpahkan air.......alamak, masa tu aku tertendang gelas yg diletakkan di lantai. Masa tu aku mmg tak pandang bawah. Akhirnya pas aku cuci2 cawan tu, KT sibuk nak mengelap air yg tumpah tu, ye la nak amek ati mak mertua. Mak Mertua?????? Hehehehehe...ampun KT. Nanti tumpang keta mama lagi ek? (adoooi ckp tak ni KT).

KT sedang mengelap karpet yg tertumpah air akibat tendangan maut ku, huhu
ikhlas ke ni KT? larikkkkkkkkk

ni aksi Ajoy yg kata Tini cam ular sawa....hahahaha


Imtiyaz yg sentiasa menjadi perhatian Nubies
jgn main2, Nubhan Jr tu

Abil berkenalan dgn Imtiyaz, salam2 lagi

ssh tol nak dukong Imtiyaz, puas aku bodek & upah
last2 ble kasi belon baru dia mau
(tapi syg la pix ni kabur lak, hish)

ni la ibu-bapa Imtiyaz, Narnia & Ajym

Masa nak turun ke bawah, kami amek 2 lif sbb dua2 terbuka...kami tersilap tekan ke 1st floor.....masa tu kami berlumba2 kuar dari lif......aku mendahului mereka. Pastu kami msk lagi sam2 lak dua2 lift terbuka, so aku pindah lift depan lak....dlm lift kami dah get ready nak kuar sbb nak lumba......yeeeey aku menang lagi...Wakakakaka.....sume gelak2 masa tu, mmg kelakar, cam bdk2.

babai DS & anak2

Masa blk tu jalan clear ye la dah malam kan? So tak amek bnyk masa. Nak gelak lagi masa aku turunkan Ajoy kat Pudu Raya, Ajoy ckp tak nak turun sbb syok borak2...ye la mana tak, ngah sodap2 borak, tup2 dah sampai. Tiba2 lagu "Ada Untukmu" kuar kat radio, terus dia nak msk blk sbb nak dgr lagu tu. Adoooi sangap sungguh. Yela nama pun Nubies ni tegar kental kan?

* sangap=fanatik (ni anak aku yg ckp)

Kami menikmati lagu tu & bernyanyi2 kecil. Nikmat...nikmat. Nak nyanyi kuat2 tkt angsa, kekekeke.

Pas antar KT, Tini & Harney kat KL Sentral semula aku pun memandu pulang sambil ketawa sorang2 mengingatkan mcm2 hal tu. Tapi aku ttp kesian kat Farell yg tak dpt join. Komain jeles lagi dia siap tak kasi kami tepek pix kat forum. Bile esoknya dia dpt join, baru kami berani tepek. Tu pun siap aku ugut la kalo tak dpt join gak, kami ttp akan tepek pix di dua2 tmpt tu. Sebaik akhirnya dia dpt gak join..tu pun dia kata ttp tak puas hati & jeles....huhuhu....tak dapek nak nolong.

4 comments:

~AqUnUbiEsEtiA~ said...

siap berkaroke lagi...
bestnyer...
imtiyaz mmg cumel...
suke tgk muke die...

Shikin JD said...

imtiyaz tu kan ke permata hati nubies
bakal menggugat nubhan satu hari nanti
hahahaham

kyrun_q said...

malatopz!!!!!
sowie, br smpt jeguk! hihihi
10q2 sume krn tlh m'luang masa tuk hari yg happpening itiewww.

Nubies mmg reflexnye sama, xble dgr lagu Nubs...mcam dgr lagu 'negaraku'
plak.....,
xble angkat kemera, terus pose.....

tnx alot Kin...syg u!!!!

Shikin JD said...

i yg kena thanks to u kyrun
sbb u mmg happening
kami pun seronok pegi umah u
rasa cam rumah sendiri
tak nak balik2, hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...