Friday, June 17, 2011

KeDai GaMBar ooo KeDai GaMBar....


Adeiiiiii, siksa tol nak cari kedai gambar skang ni. Penat td during lunch time aku dok terjah sana sini cari kedai2 gambar yg dulu komain banyak agi kat area opis aku.



Ntah mana tah kedai2 tu sume. Aku da la darurat ni, 1 kedai pon xnampak agi. Adakah sume kedai2 gambar skang ni da gulung tikar sbb dek kecanggihan digital camera yg berleluasa digunakan skang ni?


Contoh digital camera (bukan iklan)


Ye la kalo dulu kedai2 gambar mmg laku sbb ramai yg giler amek gambar & giler glamour posing sana posing sini...*hampon*. Utk tontonan & simpanan, pas amek gambar ngan kamera lama tu sume dok menderu2 serbu kedai gambar utk cuci gambar2 yg diamek. Tp skang ni xyah wat sume tu, gambar2 yg diamek oleh kamera digital sume leh diupload kat pc2 atau pendrive & disimpan kalo xnak dicuci. Leh tgk anytime dlm file2 tu sumer.


Kalo nak cuci pon senang, da ramai yg ada personal printer. Paling2 truk pon print guna photostat machine yg ada printer-scanner bagai tu, atas kertas2 biasa (eg. Double A) yg ada kat opis memasing *pssstt, tips jimat - sumer tu bkn harta bapak kite kan - AMARAN : atas tanggungjawab sendiri*. Penyalah-gunaan harta opis pon berleluasa....*tapi aku xwat keje2 tu taw! - sket2 tu ada la, hehehe*


Back to the topic, dlm kes aku ni aku kena gi gak kat kedai2 gambar utk amek gambar......tu masalahnya, cisssssssss....*terpaksa blk uma kang kena ronda2 kat my hse area cari kedai gambar gak*


Shikin JD : Tak dapek nak nolong, salah sendiri wat keje last minute....huhuhu.


6 comments:

azah_rohaizah said...

Kikin

kalau tak dapat gak kat sana, meh datang Nilai..kat area ni masih ada banyak lagi kedai gambar..

Almaklum sambutan masih menggalak kan
sebab? kawasan Nilai kan kawasan Internasional...haha Bangla ada,Nepal ada, Vietnam ada, Thailand ada..Mat Negro bersepah..

polok..polok...polok...

Shikin JD said...

Hahahahaha, International gitewwwwww...

Xpe Zazah, nak coba kat area uma kite, asenya msh ada agi kedai2 yg msh beroperasi kot w/p banyak yg da tutup kedai...thanks

*geget2*

ShazlanShazabi said...

kak azah..apa?? negro?? wow twrujanya...Kak shikin..teringat 5-6 tahun lepas masa zaman2 pakai kemera isi kodak..

Shikin JD said...

Hahahahaha, ngape lak ngan negro tu Shaz, tasty ker? *gerun bayangkan berkilatnya mat gelap tu*

Dolu2 mmg banyak kai blanja kalo lagi bnyk kite amek gambau kan? Skang ni amek ribu-riban pix pon sume simpan lam pc atau file jer, mana yg berkenan baru la cuci...*muah*

azah_rohaizah said...

Ambooooi shazlan...tebiak mijik mata dengar mat gagak tuh...

tu kat Inti College n International College tu melambak mcm kat Afrika jer

meh ronda2 Nilai meh

Shikin JD said...

Jom Shaz,kite wat rombongan Cik Kiah ke Nilai...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...