Tuesday, December 22, 2009

BLooD Test......makkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!



Lately aku cam pening2 je...so last week gi jumpa Dr kat panel clinic opis aku ni.....(peliknya masa gi jumpa Dr kat spital masa appointment aritu ok je). So Dr soh aku wat blood test. Blood test lagi???? Adoooi, da la aku ni mmg penakut amek darah, aku tak dpt nak larik lagi (ekceli aku ni kira veteran gak la dlm kes amek2 darah ni tapi still penakot cam dak2 kecik, hahahaha).

Yg wat aku rasa cam mimpi ngeri arini sbb Dr yg amek darah tadi tak pandai. Cissssssssss, sampai empat tmpt tangan aku dicucuk haram darah tak kuaw....dia kata urat halus (tapi ni mmg betul gak la). Tak dpt kat lengan kiri, dicucuk kat tgn kanan (belakang tapak tgn) 2 kali....last sekali dicuba lak kat tgn kiri. W/p last2 dpt gak kuaw darah tapi still tak mencukupi.

Yg paling tak tahan sekali, skang tgn2 aku da bengkak tang urat2 tu & lebam2 ngan bekas cucukan jarum tu sbb Dr dok tekan2 nak surutkan urat yg da bengkak....sampai takot aku sbb tak pernah jadi camtu. Aku sampai nak nanges la (tapi mmg slalu pon nanges gak hahahahaha, cuma kali ni paling hazab la).

Dr kata aku kena dtg semula next week utk wat blood test. Aku pon cam da lemah sgt tadi lepas lalui sume tu. Bkn lemah apa, tapi dek kesakitan & takot. Since aku akan cuti semula Thursday ni & akan msk semula ke opis next Wednesday so aku gitau kat Dr yg aku hanya akan dtg semula Wednesday.

Aku akan cuba petua yg pernah diajar oleh nurse dulu iaitu sekiranya menghadapi masalah camni, apa yg perlu dibuat, seminggu sblm diambil darah kena la aku angkat berat. Ble aku gitau je opismate aku, si dak Despatch leh ckp soh aku bantu dia angkat guni surat selama seminggu ni, cissssssssssssssssss, hahahahahaha.

sekadar hiburan, hehehe

3 comments:

Siti Nooraisyah Kamarul Zaman said...

ahaha ma..test blood?? mang slalu wat eh?? arghhh takut jarum ke takut darah ke takut doc?? ekeke..
org xpenah kot wat blood test tp penah derma darah.da 4x derma..tyme last derma ritu,pitam gilos.haha :D xpenah2 plak sblm nih.pe lg,panik gile nurse yg jage org tyme tuh..
org penah jgak alami kes cm ma,xjmpe urat..tp xla smpai berlubang2 tgn nih dikejekan..hehe
tah2 Dr tuh mang xpakar kot ma..wah suke2 ngate doc tuh.ekeke
skang ma nanges ag ke?? sian ma..sabau eh ma :)

Shikin JD said...

mama blood test slalu, blood donate pon slalu, tapi pas sakit2 kena stop dulu..

wat blood donate pon sbb nak ilangkan fobia takotkan jarum, tapi still tak ilang2 gak, cuma ada kureng sket je la

setiap kali blood test mesti cam dak2 kecik kena urut2 & pujuk2, adeeeiii...

kalo kena nurse/dr yg pakar tak sakit sgt sbb dorang mmg expert, yg aritu kena dr yg tak pakar la sampai lebam2 tgn, sampai la ni maseh lebam, cuma da kurang sket...

sori la nak jumpa dr tu semula...

Siti Nooraisyah Kamarul Zaman said...

owh lau de fobia tuh agak susah cket la..
tp ma kn slalu diinject, so sure da lali kn..
wahaha xdpt bygkn keadaan ma tiap kali nk wat blood test tuh ;) hurmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...