Sunday, March 22, 2009

Aku & Akademi Fantasia...


Msk taon ni da 7 kali Astro siarkan rancangan Akademi Fantasia. Aku da jadi penonton setia sejak AF1 lagi. Masa tu mmg ulang2 la aku tgk diari2 & concert mingguan, tak jemu2 siap leh hafal lagi, hehehe. AF2, msh tak jemu2 gak, camtu gak AF 3-6 w/p ada yg aku termiss sekali sekala.


AF3 aku siap cari lagi youtube2 yg dibuat oleh fans AF esp yg ada adegan pasangan Jiwang United, Felix-Akma, hehehe (tol tak Star, hahahahaha). AF5, aku saja2 join Ebi FC. Sampai ke AF6 aku rasa cam da jauh lak aku libatkan diri sampai la aku join Nubhan FC & 'dipaksa' jadi Penasihat pada mulanya & akhirnya sbg Vice President. Tu pun atas desakan AJK awal & Mr Vern. Tapi aku rasa aku tak sesuai kat situ & ble mcm2 perkara berlaku sampai aku sakit2, akhirnya aku lepaskan jawatan pada 14/11/2008 [link] & aku jadi pemerhati dari jauh je.

Taon ni AF7, aku cam da tak de mood nak follow. Mula2 tu pun aku tak bersemangat nak tgk pun. Diari2 mgu 1 mmg aku tak follow langsung, camtu gak ngan konsert 1, aku leh siap tertido2 lagi tu....sampai la ada kawan cite pasal AF7 ni. Mula2 aku cuba tonton diari, tapi aku termiss2 gak masa mgu ke 2 tu & aku rasa aku start follow slow2 masa kecoh gado2 antara Rini & bdk2 lelaki (Aril, Qhaud etc). Tu pun sekadar nak tgk je. Last2 aku cam leh lekat la tuk tgk w/p ada yg termiss2 gak.

Konsert 1 tu aku tgk pun tak sume w/p diulang2 berkali2 kat tv, ntah la cam malas je nak tgk. Tapi ble aku da kenal sket2 pelajar2 nya aku mula nak follow lebih2 lagi lagu2 kegemaran ku akan dinyanyikan oleh mereka spt, Cuba, Lelaki Ini, Cinta Ini Membunuh ku termasuk la Ada Untukmu (lagu2 ni sume ada dlm playlist kat blog aku ni). So aku nak tgk la versi bdk2 tu nyanyi kan?? Konsert 1 lak lagu peberet Yang Sebenarnya je yg aku tgk betul2.

W/p bkn sume yg nyanyi lagu tu ngan baek tapi aku cam terlekat ble tgk persembahan Hafiz. Tapi aku blom lagi minat pada sesapa cuma aku rasa dia ni cam unik gak la. Cam innocent sgt bdk tu. Dia pun cam tak berlagak w/p dipuji2. Aku rasa dia leh mendpt tempat sampai ke final tapi nak katakan dia leh jadi Juara tu msh terlalu awal utk diperkatakan. Yg lain2 tu ada yg ok ada yg tak. Mgkn masa yg akan menentukan.

Selama AF disiarkan dari yg 1-6, hanya aku berjaya menonton secara live hanya la di Istana Budaya (AF6-mgu 7 kalo tak silap). Tu sbb hanya tmpt tu je yg aku tau, hahahaha. Luar dari KL, mintak maaf la kalo tak de kawan yg tau jalan mmg tak sampai.


Tapi aku pun tak tau adakah aku akan follow AF7 cam dulu2 atau sekadar jadi penonton biasa setiap mgu. Walau camnepun aku nak tonton konsert AF7 ni secara live, tapi ntah bile la dpt direalisasikan, hehehe.

13 comments:

ajym said...

wa... mama dah terpaut kat hafiz pulak yer....

AJYM PULAK SUKA KAT AKIM LA MA.... SUARA DIA MCM LAIN DARI PENYANYI YG ADA... PERANGAI NAKAL DIER TU PUN MMCM BEST JER SEBAB DLM NAKAL2 SENANG NANGIS JUGA TU....

MASA KONSERT TU... PENGKRITIK AJE YG OVERDOSE... PERSEMBAHAN OK AJE TGK....

Shikin JD said...

eh ma tak ttpkan pendirian lagi
actually ma ske kat sume gak la
sbb msg2 ada karektor tersendiri
tapi tak nak minat kat seseorang sgt cam dulu, just camtu camtu je la
kalo dorang wat persembahan bagus, ske la, kalo tak just biasa-biasa

ada gak yg ma ske karektor dorang yg ntah la ssh nak explain

tapi faktor sebenar ma tak nak tgk AF7 kali ni mula2 sbb AC gak, nyampah ngan dia tu, da la bodoh, ckp merapu, tak de idea, skrip lemah, perangai teruk, ckp jerit2, tak pandai amek ati org, lawak bodoh...& sewaktu dgnnya

Shikin JD said...

mmg pon kdg2 nak tergelak gak cam komen dari edrie dia kata tak elok pada ma da ok je, tapi still ada gak yg betul apa dia komen la, tak sume la, kite tak leh bias kena bagi peluang kat sume utk buktikan kebolehan & bakat msg2, msh terlalu awal utk diperkatakan...

masa je yg akan menentukan

ada yg menyerlah di awal2 tapi ada yg dihujung2...

ajym said...

TU LA PASAL..KANG AWAL2 BAGUS KAT PENGHUJUNG TERUK... CTHNYA ARIL MASA FIRST KONSERT SUPERP... SECOND KONSERT DAH NAMPAK DAH KELEMAHANNYA.. MCM NAK SAMA DGN AMIRUL AF4 AJE... HARAPKAN COMEL AJE...

TAPI AJYM NYE FIRST IMPRESION MMG AKIM... DIA AKAN MENYERLAH NANTI... WALAUPUN DIA TAK JUARA... DIA SAMA MCM DIDDY DAN NUBHAN YG AJYM FORCAST DULU... NAMPAKNYA MEREKA TERUS MENYERLAH...TAPI TAK TAU LA PULAK DGN KEADAAN INDUSTRI SEKARANG....

YG POMPUANNYA AISYAH LAH.... SAPER LAGI.... SENAMA DGN NARNIA KAN....SITI NURHALIZA IN THE MAKING.... TAPI TAK TAU LA PULAK... SETAKAT INI OK AJE...

CLAUDIA YG DIORG KATA BEST TU... PADA AJYM TAK... SEBAB SAMA MCM DAYANG NORFAEZAH AJE....MMG TAK MINAT....RUBISA OK SIKIT.... ISMA ..SUARA OK TAPI MCM TAK BOLEH NAK MINATLA... TAK TAU KNP...SEBAB DAH KAHWIN KOT HEHEHE...

YG PALING TAK SUKA QHAUD, RINI DAN YAZID....WALAUPUN RAMAI KATA OK MASA MULA2 DULU....OBRI BLEH TERIMA LAGI....HAFIZ SUARANYA LEBIH SEDAP DARI AIZAD...TAPI TAK BOLEH NAK FANATIK... AJYM LEBIH TERPAUT SUARA AKIM.... tapi MALASLA NAK JOINT FC... BIARLAH TUMPUAN KAT NUBHAN DULU...

Shikin JD said...

mama mmg da nekad rasanya tak nak join FC lagi (ye ke??)

harap2 tak la w/p minat kat sapa2, kalo join pun just nak tau perkembangan dorang je la, tak moh lagi involve direct, kira jadi silent reader je (bole ke??)

insyalllahhhhhhhhhhhhhhh...

jom tgk concert?

fadzree said...

mmm, klu fad nk suka kat fad blh x??
afundi fad...

sbnrnye fad x tgk langsung af7... abg fad dh batalkan astro...

budin said...

Mek suka 2 miak sarawak ya
hafiz & aishah
suara aishah kedak gita gutawa
hehe
Okey deh?

Shikin JD said...

ajym:
tak kesah la sapa2 kite nak sokong
yg penting...kite enjoyyyyy!!!


budin :
auk...auk...auk, hehehe
budin???
angah ker???

tokojot den tadi
sbb tak kona org yg den invite namo budin...


fad :
ok la kalo tak de astro
leh la tumpu kat nubhan je kan?
sian la kalo sume da lari ke dak2 AF7 lak kan?

♂✖HelmiLassim✖♂™ said...

mie sokong Hafiz...
Akim pon best lah sore die...
pompuan hampeh...
tapi minat gak ngn si kecil molek latah tue si Aisyah...
minat lah ngn 3 org nie...
yg lain tak minat langsung...
huhuhuhu...

Shikin JD said...

ok ok..now kite sokong 3 ni dulu nak??

tapi bkn la nak kata fanatik, just bagi sokongan je, kalo tak bagus kite ttp kena terima gak, tak de la sokong melulu kan??

kalo ada yg lain lebih baik, ma pun sokong gak, yg penting terhibur

Zamani84 said...

hehehe
Tokojut yo Mama?
Auk lah~ :)
Kamek lah si Budin ya

Zamani84 said...

Angah pun pokes kat Hafiz, Akim & Aishah nih
Tapi belum undi lagi.. msih tak tergerak hati.. Angah sedang menanti2 pelajar yg dapat mengatasi bintang af pujaan angah tahun lepas - Stacy

Tungguuuuuu~ :)

Shikin JD said...

di awal ni kite tak leh terlalu tumpu pada 1-2 org, kalo kite betul2 nak pilih la, kena tgk dulu persembahan yg dipertonjolkan...

tapi tak salah gak kalo kite nak tumpu pada 1-2 org yg kite rasa cam 'dekat' diati kan??

sume tu tepok dada tanya selera...

shikinjd : cam serik la nak terlalu focus, skang ni hanya nakkan hiburan semata2 w/p mmg ada la 2-3 yg da 'menambat' ati....

apa2 pun
SAPA NAK TGK KONSERT????? JOMMMMMMMMMMMM.....

hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...