Tuesday, April 3, 2012

Huwarghhhhhh....TaK NaK BoTaK !!!!


Ni berkaitan ngan N3 aku yg lps
WoRdLeSs WeDneSdaY : SoLuTioN.


Mgkn kowang ada terbaca kesah thyroid yg aku hidapi sejak 2008 sehingga skang ni yg mana aku msh under treatment kat Spital Selayang. Antara kata2 Dr yg merawat aku selain dari pengambilan pill secara routine, ada cara lain utk sembuhkannya iaitu dgn minum air radioactive iodine. Aku pernah cite psl ni kat sini.


W/p berkali2 Dr tanya aku samada aku nak amek jalan tu [minum air radioactive iodine] tapi jawapan aku muktamad iaitu aku ttp tak nak & aku sanggup amek pill seumur hidup sampai aku didapati bebas dari penyakit tu.


Senarnya aku tak nak minum air tu sbb ada bbrp pantang & side effects. Dlm tempoh tertentu aku kena di'quarantine'kan dari org2 tua, babies & pregnant ladies sbb tkt leh mudaratkan dorang. Aku akan diberi cuti yg panjang sekurang2nya bbrp minggu. Aku jugak diberitahu yg rambut akan gugur lepas minum air tu, huwarghhhhh *petir sabung-menyabung~.



Tetiber, last 2 weeks aku terjumpa sorang jiran kat umah owang kawen. Masa kami berborak2 tanya kabar terkeluarlah cite kesihatan memsg. Rupe2nya kami mengidap penyakit yg sama. Dlm borak2 tu dia gitau yg dia da 2 kali minum air tu utk pulih.


Ble aku tau aku pun soal-selidek darinya apakah side effect yg akan aku hadapi ble aku minum air tu. Katanya rambut akan gugur pas minum. Tapi ada kebaikkannya iaitu kalo dulu rambutnya da beruban, ble tumbuh semula pas tempoh tertentu, rambut jd hitam semula. Wah! ble aku dgr je tu aku rasa cam sonok lak. Hepppppp, jgn la kowang igt rambut aku da beruban penuh, tapi aku tak nafikan, sket2 tu ada lah....kena selak2 baru nampak.


Ni bukan pala aku taw....ni ehsan pacit gugel


Ble aku dgr je penerangan serba ringkas dari kakak tu, aku rasa cam lega sket & rasa yakin utk cuba cara tu w/p aku cuak gak takot skali rambut aku takkan tumbuh semula....makkkkkkkkkkk !!!!!


Tapi yg best tu, sekurang2nya dpt la aku CUTI FREE uuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!! Oyeeeeeee, leh honeymoon, hikhikhik *sambil lompat2 katak~.



Shikin JD : Tapi canner pon aku kena gak fikir pjg keputusan yg akan aku amek ni. Kena kaji dlm2 pelbagai perkara.....lbh2 keje sbb aku akan bercuti pjg. Kena cari ari yg sesuai supaya tak susahkan sume pihak. Tapi apa2 pon aku kena gak wat keputusan yg tepat demi kesihatan aku [tu yg paling penting]. Doakan aku....




6 comments:

La Cocca Di Papa' said...

get well soon kak...asal sihat ok!

Shikin JD said...

Thanks *hug2 kiss2~

BTW ni Datin kan?

Lan LoloQ said...

Botak lah kak...baru G.I JANE.....gitooooo

Shikin JD said...

Huhuhu...doakan demi kesihatan akk yer!

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

Shikin JD said...

Waalaikumusalam Iena,

Thanks singgah & 4low my blog
Will do the same :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...