Monday, October 31, 2011

Aku MeNuLis BkN KerNa NaMa...



Eh! lama gak kan aku tak hapdet apa2 kat blog ni sejak aku da aktif semula merapu-merepek-meraban kat sini. Bkn xde stori tapi banyak yg tergantung sbb aku kena temberang....eh! ngarang panjang tu lar yg wat terhenti2. Ada cite mmg tergantung trus sbb aku ilang mood.


Kdg2 aku cam rindu lak nak menulis. Tu la aku wat blog ni. Aku bkn la attention seeker tapi ble aku menulis aku dpt kepuasan yg sukar nak digambarkan. Aku tak kesah ada pembaca atau tak tp kalo ada tu kira bonus lar. Apa yg aku mahu tulisan2 aku kat blog ni akan dpt disimpan sampai aku tua nanti. Masa tu mgkn aku dpt tunjukkan kat anak-cucu aku ttg minat aku ni.



Aku pon jarang gitau kat public ttg blog ni cuma sekali-sekala je yg aku publish. Bkn sume kwn2 aku yg tau ttg url blog ni. Lagi baik kalo dorang tak tau sbb aku leh lbh bebas menulis. Kwn2 yg tau hanya la kwn2 rapat & kwn2 alam maya cam kowang lar. Al-makluma la den ni pemalu, hikhikhik *matiler propa*.



Yg penting ble aku rasa aku nak menulis aku akan menulis kerana itu adalah minat aku w/p aku tak sepandai & tak seseni penulis2 ternama atau yg professional.


Gaya bahasa aku, ikut sedap aku jer lar. Kengkadng ayat2 yg aku gunakan xde lam Kamus Dewan pon *amekkkkk, ko hada?* So, students yg terfollow blog ni [kalo aa la khennnn], aku harap toksah terpengaruh & ikut gaya bhs aku, kang fail kowang nanti, aku tak bertonggeng...eh! bertanggungjawab hokeyyyyy !!!!



Aku menulis ikut apa yg aku rasa aku ingin kongsikan saja. Tak kira topik, apa je yg terlintas aku akan luahkan kat blog ni.


Idea aku ni kdg2 dtg tak kena masa. Kdg2 masa aku ngah driving atau waktu aku ngah sibuk ngan sesuatu. Masa tu la idea tu dtg mencurah2, so kepala aku da merangka2 apa yg aku nak tulis nanti. Tapi aku jenis yg kdg2 tak sempat atau malas nak catat rangka2 tu, main dok hafal lam pala jer & ble da free sume tu ilang sket demi sket sampai aku jd blank, hampeh tol !!!



So, aku harap pada kowang yg msk kat sini tak pertikaikan apa yg aku tulis & tak menilai gaya bahasa aku. Sbb aku menulis sesedap rasa atau lebih tepat di panggil "syok sendiri". Tapi aku ttp hargai kowang yg follow blog ni...


Terimakasih daun keladi

Kalo rajin singgah la lagi


Cayang kowang !!!



[sume pix adalah ehsan pacit gugel]



10 comments:

azahrohaizah said...

kikin..
haku pun heheh..tapi aku menulis kerana jiwang! kuikuikui,
wat ever la Kin asalkn kita bahagia khennn

*muaaah cemolot sedas dua

Shikin JD said...

Zazah,

Tak kesah la, yg penting sume tu adalah pengalaman2 kite sendiri yg nak kite share ngan org lain...tulen beb !

*muah muah*

Datin Terseksa said...

adik lak kalu tgh geram dan marah mmg idea menulis blog mencurah2... hhhee

Shikin JD said...

Tol tu gak Datin, kdg2 ble marah mcm2 ayat *&^%$#@ kuar tapi kalo nak cari ayat2 yg manis tu payah sket, hahahaha...

*muah muah*

itamrazali said...

Kakak..

Kita pulak khen mmg menulis utk jadi glamer, kita mmg teringin sgt jadi popular dan kontroversi dan suker sgt kena carut..idea selalu dtg masa drive ....errr..pecotttttttt..!!!..*hugs*

Shikin JD said...

Tam,

Kamu diva da tahap langit ke 7...gitooooo, hehehehe

*muah muah*

shazlanshazabi said...

rasa cam nak menulis balik lerr..tapi boleh ke lawan itamrazali tu....

Shikin JD said...

Ayoooo mau lawan itu Diva ker? Dia da tahap legend...kena sembah ratu lu baru leh bersaing...

*muah muah*

ipan_ijang said...

Kak kikin
Menulis boleh hilangkan tension dan hilangkan masa.. Ye la mengarang berjam2 depan komputer last2 tak perasan masa dah berlalu.
Bagi saya tak kira apalah yang kita tulis, asalkan didalamnya ada pengajaran yang terselit.. Peace..Selamat hari raya Aidil adha..

Shikin JD said...

Tol tu Ipan, tapi slalunya akk kalo da start nulis mmg direct jer...idea mencurah2, cuma ble nak start tu yg slow sampai last2 ilang mood...

Menulis & membaca ni umpama berkongsi cite & sama2 dpt pengajaran atau tenangkan ati...lbh2 ble fikiran atau bdn kite lesu dek mcm2 perkara & persoalan yg kite da hadapi seharian...

Selamat Hari Raya Aidil Adha juga...:)

*muah muah*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...