Monday, March 28, 2011

ShOppiNg.....


Sabtu lepas, 26/3/2011, aku & my lil-sis (Adek) with her 2 kids & her friend (Yanty) ajak gi shopping kain kat Jalan TAR. Kat sana adik ipar Yanty (Ina) da tunggu sbb dia nak wak kami gi 1 kedai yg dia leh dpt discount baekk punya. Since da nak raya (dkt ker...pose pon xagi, hahaha), aku pon 4low la dorang tu.


Adek amek aku kat umah kol 10.30am & pastu kami amek lak Yanty kat uma mak dia. Kami pun proceed ke area Jalan TAR & parked keta kat depan Campbell Compex. Dari situ kami pon jenjalan msk kat area Pasar Malam Sabtu. W/p msh awal (hampir kol 12 tghari) tapi da ada org berjual2 kat situ. Da lama tol aku x gi pasar malam tu. Da xleh nak dipanggil pasar malam sbb siang2 pon da ada.






Kami pun wat lawatan tapak (site visit) lebih kurang je, hehehe.....sbb tujuan kami nak gi kedai kain. Pastu kami tuju ke Euro Moda (tmpt keje Ina) & dari sana dia bawak kami ke kedai yg dimaksudkan tu.




Mmg menggila la ble msk situ tgk bermacam2 kain ada sampai juling2 la bijik mata kami, hahahahaha. W/p aku ni bkn la jenis ske shopping2 kain sgt sbb slalu aku beli yg biasa2 je & beli siap tapi aritu aku beli sampai 5+1 pasang (termasuk lining utk kain Chiffon yg aku da siap beli kat kawan, lining beli kat Euro Moda).



Pas da pening2 lalat pilih2 kain kami gi cari tudung lak. Aku just 4low2 jer la, tu pon terbeli 1 tudung gak (pon dpt harga discount).


Da selesai sume, bdk2 tu da kepenatan & kebetulan lak si Tira sakit molot lak, so merengek2 je la dia kesakitan. Potong stim tol. Xdpt la nak ronda2 agi, igt nak cari kasut etc. Xpe yg penting misi cari kain da settled.


Perut pon da bawak lagu rap sbb da time makan kan, kami tuju ke Semua House. Kami makan kat Station Kopitiam.


Tgk muka Tira yg menangis je


Sebbaik Trisya xmerungut, sempat gak posing for my camera


My drink, Galaxy Soursop Juice

My simple lunch, Java Fried Rice yg nan ado
Tipah tertipu, tgk gambau komain sedap, sebbaik pedas




8 comments:

azah_rohaizah said...

Kinnnn shopping tak ajak...
tapi saya tak suka shopping, gi Nilai3 pun round dari dalam kereta ..boleh??? ( paling susah hati bila herabat dari kg ajak gi Nilai3..rasa nak nanges..tak bawak di kata sombong.. bawak kang saya lepek kepenatan..)

Shikin JD said...

Sama la, i shopping ble perlu je sbb tkt sakit ati nak beli duit xde..

Nilai3 pon xpernah sampai agi w/p otw to my x-in-laws kg tu..

Smlm je abes bape ratus sebbaik leh bayor ansor (byr deposit lu) sbb siap tempah skali baju ngan dorang...**kantoi**

*matiler dak Itam kena simbah asid....motip, hahahaha*

itamrazali said...

yer ker...tak suka shopping..??..aku boleh dikatakan hari2 shopping, banyak duet la katakan..*matila.. sesungguhnya aku malu sgt nak shopping sensorang, sbb rase semua mata memandang aku jer...tak confident, kena ajak kawan..*Hugs*

Shikin JD said...

Tam,

Leh la kite org temankan kamu gi soping2..kiteorg leh jd bibik, tkg angkat beg2 kamu....hihihihi

Harus kite org jadik bibik sbb xleh lawan keshantekan kamu...

**hug2...kiss2**

ShazlanShazabi said...

amboihh meriah shopping..kak shikin best ler lagu 200 pounds beuty..baru tgk hari tuhh..sedih sangat.

Shikin JD said...

Hahahaha, ala bkn slalu soping2 ni, ble perlu je...

A'aa akk pon ske lagu tu, best sgt...syahdu....tgk cite tu bape kali ulang2 xpuas kan? Sampai nanges2 tau tgk, sebbaik sorang2 kalo ada org lain malu, hahaha....

ShazlanShazabi said...

nak feeling2 syahdu dengan saya pun ok per..boleh kita lawan air mata sapa paling banyak merembes bila tgk citer2 sedih ni :)

Shikin JD said...

Oooo kaki tangkap leleh gak ke, hahahahaha.....akk mmg kalo tgk cite sedih2 malu nak tgk ngan org lain, sorok2 nanges...kalo org lain xde mmg sampai hingus2 kuar, hahahaha

Kalo cite seram xbrani tgk sorang2, sanggup tukar channel lain w/p cite tu best.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...