Tuesday, July 28, 2009

Afif Domam......


Da berkurun lamanya tak hapdet blog ni....adoooi manyak no sawang ni. Jap nak bersihkan sawang ni dulu, hehehehe.

Bkn takde cite tapi bz, penat, malas, takde mood.....hah amek korang, package gitu, hehehe.

Adoooi aku ni cam takde masalah lak, actually Afif demam smlm. Start dari kat skolah lagi dia da rasa demam panas, sejuk, nak muntah, pening & sewaktu dgnnya la sejak dari perhimpunan pagi Senin. Pastu dia tahankan jugak...tapi ble time rihat dia da tak larat & kwn dia antar dia kat Bilik Rawatan kat skolah tu. So dia baring2 la kat situ...yg geramnya tu, ble Afif minta panadol dorang kata tak dak....apa la fungsi Bilik Rawatan yg takde persiapan obat paling simple & popular tu. Last2 dia tido je la kat situ sampai time balek.

Dia ni anak yg tabah & takde la manja sgt (w/p manja gak la kalo aku ada), so lps tm abes waktu skolah dia balek jalan kaki sengsorang dlm panas2 tu. Tu pun dia tak kol aku langsung, ble aku kol dia kat umah baru la aku tau & aku marah gak sbb dia tak minta bantuan sapa2 utk antarkan dia balek atau kol aku je aku leh amek 1/2 day leave ke apa ke? Hish Apip....Apip....

Actually bkn dia sorang je demam, anak2 buah aku Mamat & Udin pun da demam bape ari sudah. Kwn rapat Mamat si Megat tu yg demam dulu, seminggu melepek kat umah. Berjangkit la kot. So, aku kol la si Mamat tu tanya kot2 dia ada obat demam atau panadol, sebbaik dia kata ada, aku soh dia bagi kat Apip dulu sementara tgu aku blk dari opis.

Aku sampai je uma trus aku kol anak kesayanganku tu turun & bawak dia gi kenet. Aku tgk da srupe sayur layu je, sian lak aku tgk. Dr suspek denggi. Dr kata kalo esok (arini) msh tak kebah2 lagi kena dtg semula ke kenet utk wat blood test. Blk2 tu aku paksa dia makan bubur nasi (hehehehe aku beli tau, ye la mana ada masa nak masak-jawapan pemalas). Aku belikan gak pengat pisang ye la kdg2 time2 domam ni nak rasa masam2 sket kan (actually aku yg mengidam, hahahahahaha). Mula2 dia tak nak, aku suapkan gak, pastu baru dia nak. Pastu aku sumbat dia obat & dia baring kat kusi luar depan tv.

Ble panas da reda sket, aku soh dia mandi (ye la time2 panas mana elok mandi kan? tapi kalo tak mandi bucuk lak anakku tu). Pastu aku sumbat dia bubur tu, alhamdulillah dia makan banyak gak la sambel aku tolong2 dia sekali makan hahahahaha.

Dr bagi dia MC tapi dia kata kalo esok (arini) dia ok dia nak gi skolah gak, hish terlebih rajin lak dia....aku risau sbnrnya takot dia pening lagi. Tapi dia kata ok je. Aku smpt la bagi macam2 pesanan penaja kat dia, soh dia makan & makan obat, minum air kerap bla bla bla....

Aku antar dia gi skolah lu (aku gi lewat sket arini) & sblm dia turun keta aku wat lagi siaran ulangan ngan pesanan2 penaja (ye la iklan kan slalu diulang2, kalo tak mana nak lekat kat pala kan? hahahahaha).

Aku pesan lagi kalo tak sihat & tak larat jgn blk sorang2, tido je kat Bilik Rawatan tu dulu & kol aku, aku leh apply cuti. Boss pun tau hal ni so aku da standby kalo apa2 aku apply emergency leave je. Aku harap dia ok & sihat semula spt sedia kala, amin.


3 comments:

~~fAdzErRy thE GhOsT biRd~~ said...

hiks3... ayat sdpnye..... mngalahkan iklan2 yg ade... tp, btul, klu still x ok, mama anto je apip gi klinik... mna r tau kan.. skrg ni kn mcm2 perangai penyakit yg nyibuk nk dtg...

Shikin JD said...

tu la fad, smlm da gi kenet, dr pesan kalo stl tak kebah2 kena bawak sekali lagi kenet, jgn lengah2 sbb kena wat blood test...

skang ni ngah wabak denggi, kat area uma ma mmg ramai da kena & dimana2 pun ramai yg kena gak...

nurut kata dr, denggi lebih bahaya dari H1N1 tu...

~~fAdzErRy thE GhOsT biRd~~ said...

tu lh... skrg nih byk sgt penyakit... hu3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...