Sunday, January 4, 2009

TrEeS iN hEaVeN


Adoooi, aku dah mula addicted ngan siri TV ni. Last week aku cam terbukak lak TV8 pepagi Sabtu. Mmg jarang2 bukak channel tu, ye la lagipun weekends pagi2 aku slalu sibuk basuh kain, wat tu wat ni, dah t/hari atau ptg baru dpt relax sket. Tapi ye la kebetulan lak masa tu dlm cuti panjang, so keja sket2 da siap, so pagi2 ngadap tv la....

Masa tu tiba2 aku terlekat tgk cite Jepun/Korea tajuk Trees in Heaven. Rasanya tu Ep 1, tapi aku termiss yg awal tu, so tgk pun dah 10 minit pastu. Cite tu cam best je, kisah 2 bradik tiri (ibu pompan tu kawen ngan ayah lelaki tu). Lelaki tu nama Yoon-suh, dari Korea umur 20 tahun, pompan tu Hana (Jepun) tapi umur aku kurang pasti lak.

Nak senang igt :

Soon-yuh (hero)
Hana (heroin)
Ryu (senior yg cintakan Hana)

Lelaki tu lak jenis tak campur & tak endahkan langsung apa2 yg berlaku, kira autistic la, tak tau la tu mmg penyakit dia atau hanya dia cam putus asa lepas ibunya meninggal dunia. Mula2 mmg tak dgr sore dia, Ep 3 baru dgr sore. Yela dia pun hanya tau berbahasa Korea je. Hana berusaha macam2 nak jaga abg tirinya tu. Pengorbanan Hana tu telah melembutkan hati Yoon-suh.

Lama kelamaan lelaki tu dah sayang & suke kat Hana & dia berjanji akan jaga Hana baik2. So cite ni cam best kan? Tapi kalo tak de dugaan cite tu abis camtu je la....so nak panjangkan cite, Hana lak ske kat sorang senior student kat skolah dia nama Ryu. Ryu pun cinta kat Hana, ni yg jadikan Soon-yuh cemburu & sanggup kejar dorang sampai ke Tokyo masa Ryu bawak Hana gi jalan2 (adooooi romantik tol la, hehehe).

Pendekkan sket la cite ni, actually Soon-yuh cintakan Hana tapi Hana lak cintakan Ryu, kira cam cinta 3 segi la. Kebetulan lak Mika (kawan Hana) cintakan Soon-yuh tapi Yoon-suh lak wat dek je. Ah, lupakan pasal org lain la....kite tumpu kat Hana & Yoon-suh.....

Soon-yuh dah luahkan rasa cintanya pada Hana tapi Hana menafikan yg dia cintakan abg tirinya tu & anggap cam abg dia je. Tu dah menjadikan Yoon-suh sedih & berkali2 dia tanyakan perasaan Hana terhadapnya & jawapan ttp sama. Akhirnya Yoon-suh frust & katanya dia takkan ganggu hidup Hana, takkan menyintai Hana lagi & nak bawak diri.

Masa lawatan lepas abis exam Hana asyik terkenang2 akan kata2 yg penah Yoon-suh luahkan bahawa dia akan menjaga Hana sampai bila2 & sayangkannya...adooooi romantik lak masa tu. Ble Ryu luahkan cintanya pada Hana, Hana yg mula2 mmg cinta giler kat dia tak dpt bagi keputusan masa tu sbb dia terkenangkan abgnya. Adakah cinta berputik tapi cuba dinafikan???

So skang ni aku tak sabar nak tgu next episodes Sabtu & Ahad. Tgk gezet cam best je, cam dorang da dewasa & berpisah. Yg tak sabar tu tgk Soon-yuh dah ensem ngan rambut pendeknya, macho gitu, adoooi, encem. Aku ble perhatikan wajah Hana tu sama lak cam anak buahku Syarmim, hehehe. Pada sapa2 nak menontonnya tgu la pada jam 9pagi di TV8 (amboi promote ni, nak kena minta TV8 bagi komisen, hahahaha).


Shikin JD : Dlm hal ni kdg2 ble cinta cuba dinafikan mmg menyakitkan. Yela kdg2 cinta yg tak sepatutnya umpama yg bkn setaraf dgnnya. Hana & Yoon-suh kira dah jd adik-bradik so Hana rasakan mereka tak patut bercinta.

Ble jadi camni mmg la akan makan diri sendiri. Kdg2 cinta yg tak dpt direalisasikan sbb darjat, agama, bangsa, perbezaan yg ketara dlm penghidupan dan sebagainya. Cinta ni kdg2 mmg buta kerana kdg2 terkena pada yg org ya mmg tak disangka2 kan.

So camne kalo kamu pula menghadapi masalah yg sama, apakah tindakan yg akan kamu buat??? Pendamkan saja cinta tu atau luahkan tapi cam memakan diri sendiri?

Hmm....jawapan terlalu subjektif, so tepuk dada tanya la selera. Selamat bercinta pada yg masih bercinta, hehehe....

7 comments:

kyrun _q said...

hahah...
mmg suka bercerita pjg..
but i dont dare to read in details,
kang aku pula yg lekat kat tv dah...
but i used to like korean movie...
i even know a few of the stars...
but larikkkk....tkt addicted!!!

Shikin JD said...

tu la kyrun...
i da lama tak jadi camni..
adooooi so, jgn ganggu i every sat/sun 9am-10am, hahahahaha

fadzree said...

hehehe,
fad nk ganggu jgkk.......
amboi, ni promote cite ke??
mama wajib gi mintak komisen kat 8tv...
pstu bhgi dgn fad...
hehehehe

Shikin JD said...

amboi..amboi..amboiiiiiiiii
apsal mama kena bagi kat fad?
apa yg fad da bantu
huhu....

pi la tgk nanti cite ni
best tau, mama da mula ketagih ni
adooooi ni yg leceh
sebbaik cite tu setiap hujung mgu
kalo hari2 mau tak senang duduk kat ofis, hahahahaha

fadzree said...

fad bantu tgk cite tu je...
pstu fad ckp mama yg promote...
tu yg fad mntk komisen dr mama jgk..
hiks3...

fad klu ari sab n ahd mmg ssh skit nk tgk tv.
bkn pe, mls nk tgk...

Shikin JD said...

ala ni mesti merayap je keja kan?
mama kalo weekends bz sket ngan keja umah (cam la bnyk sgt)

tapi still leh on9 & tgk tv
sambil2 wat keja la tu

zamani84 said...

An nyong ha se yo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...