Thursday, October 30, 2008

GhayO kEk kaMpuNg bErsamO nUbhAn : Kepulangan

Selepas gathering raya tersebut kami pulang ke rumah Fikri. Malam tu bdk2 tu ajak aku gi antar Harney, Tykah & Erin pulang ke rumah msg2 kat Seremban. So, apa lagi, ok je, onnnnnnnn. Kami pegi 2 keta, Ajoy drive keta Nora bersama2 KT, Tykah, Harney dan Erin. Aku naik ngan Nora yg drive keta DS Kyrun bersama2 Farell & Tini.

Aku igtkan dekat je la sbb dorang cadang nak gi shopping baju sbb Nora & KT tak bawak bnyk baju. Tapi pasal jauh idea nak shopping tu tak jadi. Mula2 kami antar Erin, ibu nya pelawa kami bekpes kat umah mereka lepas tau kami nak pulang pagi esoknya. Tapi kami kata tgu kami confirm dulu sbb Farell bercadang nak pulang ke Melaka esok paginya...so kalo jadi mgkn tak smpt nak patah balik sbb jauh.

Pastu antar lak Harney ke rumahnya & Farell amek ticket bas yg dibelikan dulu oleh bapa Harney. Pastu antar Tykah lak. Kat situ ibubapanya pelawa kami singgah sbb mereka ada wat open house. Dek kerana dah start lapar, kami pun tak tolak...huhu w/p aku sebenarnya haus je. Masuk2 je tgk waaaaaah komain bnyk lagi makanan...ada mee soto, nasik impit, pulut kuning etc lagi. Aku makan sket pulut kuning, jgn tidak & share soto ngan Farell. Aku belasah muruku, ye la nak raya deepavali kan? hehehehehe. Kebetulan gak masa kami tiba kat situ jam 12 tgh malam, so kami disambut ngan bunga api & mercun....meriah nye sambutan utk kami, hahahaha. Si Tini lak dibekalkan kueh tart nenas satu balang....amboooooi.

amboi Ajoy, sonok ek makn bersuap
tgk KT, sampai putih matanya...tu tanda sedap giler

Ble balik ke rumah malam tu w/p penat tak ilang lagi tp kami lepak2 borak sebelum tido. Macam2 cite lucu yg kuar. Aku igt nak bangun awal esoknya sbb Farell nak pulang je Melaka. So kena amek masa sebelum basnye tiba.

Kami bangun terlewat, tu pun Farell siap ketuk2 pintu kejutkan kami. Dia minta camera masing2 utk upload dlm laptop dia utk ditepek nanti kat forum. So aku cpt2 bangun & mandi. DS Kyrun & anak2 bersama2 Ajoy, Nora, KT dah Fikri gi bekpes kat luar. Aku malas nak makan so aku kemas2 umah & packing utk pulang.

Tgu punya tgu komain lama lagi dorang gi, kami pelik takkan makan pun lama. Kol punya kol dorang asyik kata on the way...on the way. Adoooi aku risau sbb takot Farell terlepas bas. Akhirnya mereka pulang jugak tapi dah lewat.....tak sampai 1 jam bas akan berlepas....so camne. Korek punya korek upenya dorang gi location shooting Indera dulu...siap perasan lagi tu jadi Nubhan & Stacy. Mmg nak kena ni si Ajoy & KT.

4 buah keta sumenya


penuh bonet ku

keta NoraJoey


keta DS Kyrun

keta Helmie

capal kesayangan Helmie yg putus, sempat aku capture

akhirnya kosong semula umah keluarga Fikri

Dek kerana takot terlewat, KT & Nora tak sempat mandi huhu. Pastu kami cpt2 bergerak utk kejarkan bas yg akan dinaiki Farell...tapi ble tgk jam cam dah tak smpt, so aku tanya kat Farell apa plan B. Aku ada tanyakan samada nak kami antar dia pulang ke Melaka atau tak sbb tak de la jauh sgt. Tapi dia mmg tak nak sshkan org, aku tau dia mmg camtu w/p aku & Ajoy puas pujuk dia. So dia kata balik KL je la dia akan amek bas dari Pudu Raya. Aku pun ikut je la katanya w/p aku risau sbb ibu bapanya dah berkali2 tanya kol bape dia akan sampai. Kami stop kat sempadan Kuala Pilah utk berihat sekejap, makan kueh tart yg diberi oleh ibu Tykah & mengambil gambar.

datin & datuk kat seat belakang...wakakakaka

supir Ajoy

Fikri, seriusnya....fikir apa tu?

datuk makan tempeyek...tak takot jerawat ke?

biasala mana leh biarkan masa berlalu tanpa bergambar kan?


Pas tu kami bergerak utk antar Fikri pulang ke rumah nya. Tak lama pastu dorang msg kami tanya samada nak singgah kat umah Erin ke tak? Sbb dah tak rushing so kami setuju gi umah Erin. Cpt2 kami beritahu ibu Erin yg kami akan dtg situ utk lunch.

singgah sebentar ke umah Fikri, igt nak jumpa ibu bapa nya
nak ucapkan terima kasih tapi mereka tak de lak

Sampai je kat sana, kami di jamu ngan nasi beriani gam. Ulalala..sodap nak giler. Upe2nya ibu Erin ada wat catering....mmg masakannya sodap2. Leh la rekomen kat sapa2 nanti. Tapi aku ttp makan tak bertambah, diet la konon hehehehe. Ibu Erin, Puan Hamidah bekas guru bahasa inggeris komain peramah lagi melayan kami. Ble dia dah tgk camne kami jaga anaknya dia terpikat utk join Nubies. Wah ini sudah bagus so Erin telah mendpt restu org tua nya. Kami juga telah berjanji kepada ibunya utk turut menjaga anaknya di dalam FC.

beriani gam yg dihidangkan kepada kami.....hingga menjilat jari



Kat sana KT & Nora amek kesempatan utk mandi2.....kekekeke. Patut ada bau....larikkkkkkk. Kat situ ada perkara lucu & cemas berlaku. Apa tu? Dirahsiakan....biar kami yg ada disana je yg tau.

Ajoy, KT, Nora, Shima, Fifi, Shasha & Abil, sibuk dok kat luar sbb dok berayun atas buai sambil berkaraoke, hehehehehe. Aku, DS, Tini & Farell dok dlm la, panas kat luar...sambil melayan ibu Erin berbual.

leka mendgr ibu Erin bercerita



ini la Puan Hamidah, ibu Erin

ikan keli yg ditimba dari kolam ikan yg ada dirumah Erin

Pastu kami pulang dgn berjanji akan berjumpa lagi ngan ibu Erin. Kami berkonvoi semula pulang ke KL.....dipertengahan jalan kami bertukar passenger, Ajoy ikut kereta Nora & Tini msk kereta aku. Supaya senang pulang ke tmpt masing2.

Aku antar Farell ke Pudu Raya. Aku soh dia gi cari ticket dulu tapi dia kembali ngan wajah yg sedih mengatakan tak de ticket, kalo ada pun mahal giler. So aku tanya Farell lagi apa plan C dia lak. Dia kata segan nak soh aku antar dia pulang w/p sebenarnya aku mmg nak antar dia. Aku trus tanya kat Tini apa program dia malam tu, dia kata tak de apa2, so aku tanya..."nak gi Melaka?" Tini ckp, "ok je"....so apa lagi aku trus drive gi Melaka jam 5 lebih w/p Farell rasa cam dah sshkan aku. Aku sian sbb ibu bapa dia asyik kol tanya dia dimana. Yela ibu bapa tentu risaukan anak2 mereka kan?

Perjalanan ke Melaka sgh baik. Kami singgah di R&R utk beli air & makanan. Tau apa yg kami beli??? Air, gula2, asam & choki2. Coklat tu mmg sodap. Kami diajar Farell camne nak bukak plastik choki2 tu sbb kami gigit2 tak leh bukak, hahahahaha.

Mula2 cam lapar tapi last2 tak lapar lak. Kami berbual2 & tak rasa pun lama sbb sonok bercite diri masing2....cite peribadi la hehehehe. Pasal dok leka berbual aku sampai terlepas exit ke Air Keroh. So aku pusing semula di exit depan. Kami sampai ke Melaka jam 8.20pm.

Ada kejadian cemas berlaku. Aku kelam kabut mencari toll ticket....puas la kite org korek2 dlm kereta cari ticket tu. Tapi tiba2 baru aku igt yg ticket tu tak de sbb aku dah byr kat toll booth...adooooi apa lagi gelak giler2 la....apa la aku ni cemas sgt. Sepanjang jalan aku asyik ketawa je teringatkan hal tu....kekekekeke lawak tol.

Farell tiba ke rumahnya

Pas antar Farell tak jauh dari umahnya....kami bertolak pulang jam 8.30 pm. Dlm perjlnan tu Jimmie msg aku minta tolong bookkan bilik di hotel Royale Bintang tmpt dia nginap dulu. Kat situ aku dptkan staff rate utknya.

Sepanjang perjlnan pulang tu aku & Tini sambung bercite macam2 hal. Ada lucu ada serius..sebbaik ada Tini, dia pun mmg ngam ngan aku so kami selesa borak2. Kami sampai ke KL jam 11.20pm & aku antar Tini pulang ke umahnya & tiba ke umah ku jam 11.40pm.

7 comments:

ajym said...

MAMA NI MMG BERSEMANGAT WAJA ...SESUAI MENJADI FAMILY CAYALAH....

ajym said...

MAKSUDNYA SEHARIAN BERADA DIDALAM KERETA....WAH DASYAT BETULLAH MAMA NI...KALAU AJYMLAH....TAK TAU LAH APA NAK JADI....3 JAM DRIVE PUN DAH RASA SEMINGGU.....

Shikin JD said...

tu la dulu ma slalu sakit2
tapi semenjak syawal menjelma ma tambah sihat w/p sebenarnya....
lebih2 kalo ngan org2 yg kite selesa tentu kepenatan tak terasa
mmg sonok la pengalaman tu
tak penah ma wat sebelum ni
mmg kira cam wat keputusan spontan
alhamdulillah sume selamat

NoraJoey said...

maaaaaaaaa...kantoi nora tak mandi...hahahahaha...eh mama g melaka ek anta farel??apesal tak ckp...leh gerak skali...mesti mama penat giler...

Shikin JD said...

tak plan pun
tu sume keputusan spontan
dah sampai Pudu Raya baru decide
sbb tak de ticket blk Melaka
sian kat Farell
dia nampak sedih sgt

mmg plan giler2 org kata
tapi best sesangat

Shikin JD said...

tak penat pun nora
sbb best borak2
jalan pun tak jam
sume berjalan ngan lancar

zamani84 said...

e k e k e k e k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...