Thursday, May 19, 2011

HenFon oh HenFon....


Zaman skang ni henfon adalah brg keperluan / kemestian / wajib kpd sume org xkira bsr, kecik, tua, muda, miskin apatah lagi kaya. Bdk tadika pon da ada hp skang, jgn main2.


Aku sendiri pon ada 2 buah hp. Tapi opppsss sblm korang jeles ngan aku, aku nak gitau dulu yg hp2 yg aku ada tu bkn la jenis mahal mana pon, biasa2 je atau lebih tepat di
panggil henpon chap ayam, hahahahaha....*matiler ibu ayam kat Chow Kit*......


Hp pertama aku beli dr sorang kwn, 2nd hand jer.....Nokia 3210 (tapi hp ni pernah jd rebutan blk sbb org kata baling ke dinding pon still tahan, kata org la, bkn aku tau). Rasanya masa tu thn 1999 kot.


Mula2 beli aku sorok2 hp tu dari my x-hubby sbb masa tu kami da mula berkrisis. Masa tu rasanya hp msh agi jd brg mewah. Aku beli hp tu bkn la nak kol sapa2 esp. lelaki lain tapi aku rasa aku da patut ada hp
(w/p aku msh xde agi senarai kwn2 yg ada hp sbb masa tu aku kurang kwn sbb my x-hubby mmg xbenarkan aku berkwn).


Pas dari tu aku ada bbrp buah agi hp yg aku beli sendiri & dihadiahkan. Hadiah tu tentu la dari si dia tersayang (masa ni aku da bape taon bercerai). Masa tu aku mmg xjangka si dia nak bagi aku hadiah hp tapi dia kata dia nak belikan aku something yg istimewa wat aku. Hp tu Nokia 6600. Kalo xsilap masa tu tahun 2004 kot.





Masa tu hp tu baru kuar ke pasaran w/p mula2 dia nak belikan aku hp lain,
(actually dia tanya aku nak hp apa, so aku gitau yg aku nak hp Nokia cam daun tu, lupa model apa) tapi ble time nak beli hp 6600 baru kuar trus dia beli yg plg latest. Sian lak aku sbb dia budget lain tapi terpaksa tambah duit utk belikan aku hp tu. Dia kata lbh baik bli yg latest sbb hp pon cpt je upgraded, mahal pon xpe.


Pastu aku ada beli sendiri bbrp hp agi dari brands Nokia & Sony. Ada yg da ilang & rosak. Skang ni hp2 yg aku ada pon bkn leh diharap sgt. Al-maklumla, hp chap ayam....1 tu sentiasa aku offkan sbb ble on kejap2 problem, cissssss. So, setiap kali nak kol kena on-n-off bape kali baru leh wat kol.


So, skang ni aku ngah mensurvey2 hp baru
[actually da berzaman gak la aku nak li hp baru ni, sapa yg kenal aku tau la camne nazaknya hp2 aku tu, hahahaha].





Tp masalahnya aku msh xdpt nak decide nak cari hp yg camne. Kalo ikutkan nak je bli yg mahal & canggih tapi kewangan lak yg menjadi masalah problemnya. Bkn xmampu tapi cam rasa baik berjimat.....w/p dlm ati tingin nak bli Blackberry atau iPhone.







4 comments:

azah_rohaizah said...

haahaha
apasal citer kita cam samerr jer..
hp sy pun ada banyak tapi cap ayam gak..almaklum sy keja lasak..selalu lah terpelanting sana sini...so kalau cap ayam losak xder la ralat sangat kennn..*motip??..hahaaha xmampu!

sekarang saya pakai Nokia C3..xtau la baper lama leh bertahan nih..

**aper jadik ngan hp hadiah yg tersayang tuh?...*tetiba bz body

*hugs..

Shikin JD said...

HP yg si Dia bagi dulu ble da kai bape taon da boring & pas kat anak lak, pastu kite beli lain...anak pon da bape kali gak tukar hp pastu...

Masalah kite ada yg kite beli mahal pastu tercicir, tu yg ralat sgt sbb ada no2 kwn2 yg xde dlm hp lagi satu...

Skang ni ngah pk2 nak li yg mahal atau murah sbb penat gak asyik tukar2 hp ni...biar yg tahan lasak & berbaloi beli...

Tgk lu la camne, ntah2 msh xbeli2 gak, ye la ble nak beli je syg lak duit tu, hehehe....

*hug2 kiss2 muah!*

ShazlanShazabi said...

dah puas pakai henpon yang macam2 fungsi..hujung2 pakai hp mahal pun tapi untuk call in call out dan msg sajork....

Shikin JD said...

Khennnnn..

Tu la Afif pon ckp, nak yg canggih2 cam la pandai guna....mana tak last2 dia yg guna siap ajak tukar suka sama suka agi dulu...hahahaha

*hug2 kiss2 muah!*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...