Tuesday, May 17, 2011

RiNDu AFiF.....

bukan sekali

bukan 2 kali

tapi da banyak kali

....terrrrrjadiiiiii....


Ble aku tingat rangkap lagu tu mmg aku tiba2 rindu sgt kat Afif. Tu lagu lawak kumpulan Sepah masa Maharajalawak siri ke 3 (aku budget kowang sume ada Astro). Kalo xpaham, sila tonton utube kat bawah ni.


(utk tonton youtube ni sila matikan volume playlist Syahdu kat blah kanan blog ni)


Kami mmg enjoy giler ble nyanyi rangkap lagu tu. Kalo salah sorang start nyanyi, mesti sorang agi berjangkit nyanyi sama, xkira kat mana ble tingat kami nyanyi. Kami mmg jatuh cinta ngan lagu tu.


FYI Afif kat kolej mmg jarang2 dpt tgk TV esp. Astro lar. So ble dia blk cuti baru2 dia tgk ulangan Maharaja Lawak & aku pon tumpang skaki sbb aku mmg ske gak program realiti yg ini. Mmg lawak giler, esp. Jambu, Jozan, Nabil & Sepah. Antara yg jadi ikutan kami ialah lagu tu lar.


Anak tunggal aku Afif tu org kata pendiam, pemalu sbb ble depan org dia mmg jarang bukak mulut. Even guru2 skolah dia dari tadika, skolah rendah, menengah sume pon ckp mende yg sama.


Ssh nak tgk dia kuarkan sore kecuali ngan kwn2 yg dia selesa jer. Ada guru yg pernah ckp kat aku yg dia saja2 dtg dkt2 ngan Afif masa dia ngah berckp ngan kwn2 dia hanya nak dgr sore Afif tapi hampa sbb Afif akan senyap ble nampak cikgunya dtg dkt.


Ngan family pon dia pendiam tapi dia bkn pemalu. Dia cuma lbh ske diam dari kuarkan kata2 & lebih ske memerhati.


Camtu punya pendiam org kata tapi kalo ngan aku mmg dia becok & pelawak. Kami kdg2 cam pasangan lawak yg ske ajuk lakonan artis2 atau apa2 perkara yg lucu. Kami pon ske nyanyi sama2 w/p aku slalu ejek pitching ke laut la, tu la ni la tapi dia xpeduli. Sumbang mambang pon dia belasah jer, hahahaha....Nanti pastu dia majok2 ckp aku saja nak ejek2 anak, bkn nak support dia, hehehe....


Walau camne pon aku ttp rindu saat sama2 ngan dia, nyanyi, bergado, bercite atau tonton cite yg kami ske. Kami leh borak cam kengkawan je. Ye la dia bkn ada adik-badik lain (kecuali yg lain ibu). Aku pon xramai kwn *nanges*.


So kami ni kira cam bespren. W/p ble da dewasa sket ni dia lebih berahsia hal2 peribadi tapi aku tak kesah yg penting dia ttp rapat dgn aku & kami enjoy ble jumpa, abeskan masa sesama & kami saling syg-menyayangi serta hormat-menghormati.



2 comments:

ShazlanShazabi said...

ish ish ish..sabarlah ye kak..dia pon bukan kemana..mencari ilmu untuk masa depan dia jugak kann...nanti cuti semester akan datang..bolehlah lepas rindu dendam dan spent kaulitime together2...

Shikin JD said...

Tu la akk ble rindu akk slalu igtkan diri akk camtu...alhamdulillah mkn ari mkn akk redha.

*hug2 kiss2 muah!*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...