Thursday, January 15, 2009

ZoOm In @ RTM


Programme :
Zoom In@RTM

Venue :
Auditorium Perdana, Angkasapuri, RTM

Time Recording :
9.00pm to 12.00mn

Artistes :
Nubhan, Niki, Bob, Dina, Farah Asyikin, Sashi, Fabulous Cat & BunkFace


Host :
Johan & Along Charm


(pix credit to Harney)

Aku tiba ke Angkasapuri jam 8.30mlm & sampai2 je aku nampak dari jauh baju2 oren..yahooo Nubies!!!!!. Cpt2 aku park keta & join dorang. Ada yg aku tak bape nak igt nama & ada yg da biasa jumpa la cam Angah Ruzi, Kyrun, Shima, LadyM, Harney, Tini, KT Cats, Nora & adiknya (sori aku da lupa nama), Aisyah Zarina, Intan, Yana Aqem, Yani, Ieien & ada bape org yg tak tau nama (sorry). Tykah & cousins came from Seremban tiba kemudian (punyala tegar tu).


HOT MAMAs...hahahaha
tadak baju oren, belasah sweater ada kaler oren kat dada & blakang, jadi la
igt kalo da tak de baju oren nak bawak je buah oren dua bijik, kekekeke


So ngam2 lak pastu sume msk ke dlm & aku igt nak dok blakang je tapi bdk2 tu dok ajak belah depan....adoi aku segan la sebenarnya tapi takpe la demi Nubhan, biar dok selonggok bagi havoc sket, hehehe

Pasal
rancangan tu adalah rakaman so mmg amek masa yg panjang. Ponek makcik nunggu, huhu. Sebelum tu Nubies & sbhg penonton telah dipilih utk dok kat kusi depan pentas. Nubies yg terpilih - Shima, Harney, KT Cats, Nora & adiknya, Tini, Tykah (sume anak2 dara beb). Yg best tu dorang la yg paling havoc jerit2 huhu...bravo..bravo. Yg paling lawak tu siap ada yg latah pasal terkejut. Yg lagi lucu siap Johan kata, "biar terkejut, jgn terkentut" hahahahaha.

sbhg dari Nubies yg hadir

Mula2 lepas lawak, Nubhan & Bob nyanyi lagu apa ek? Lupa la...sori (nanti aku update ble da igt lagu tu, adooi). Pastu selang seli ngan lawak jenaka. Yg best tu aku kdg2 tak tau tu da rakaman atau luar rakam sbb si Johan & Along Charm tu mmg lawak giler especially luar dari rakaman, kami mmg ketawa sakit2 perut.

Dipertengahan tu Nubhan nyanyi lagu Ada Untukmu.....adooooi lagu tu mmg berhantu la, kali ni Nub bawak ngan penuh perasaan & nampak ada peningkatan la sorenya tu. Tarikan sore dia mmg relax & no angsa, angsa..okey.

Sebelum berakhir Nub & Niki nyanyi lagu apa ek (lupa lagi la tapi yg Bunga Cinta Lestari & Ari Lasso duet tu la, nanti aku update). Mmg best dia bawak, sore dia alamak mmg meruntun jiwa la dgr. Tapi pasangan duet antara Nubhan & Niki cam tak sesuai sbb Niki nampak too old for him. I think it will be much better if Nubhan sing with Farah Asyikin (org nama Asyikin ni mmg bagus, huahuahua...korang jgn jeles, ni blog aku, ske ati aku la nak puji diri sendiri, hahahaha).


banner hasil usaha gigih KT Cats

Ble da selesai je rakaman tu kami diberitahu yg ada satu lagi part yg kena re-record. Masa tu da ngam2 kol 12. Alamak kena tgu lak sbb sian kat sbhg Nubies yg dok depan pentas tu kena ada utk re-shoot. So gedebak gedebuk, abis la dlm 1/2 jam pastu.

selepas habis rakaman, tak dpt Nubhan, Dina pun jadi la
(cuba tgk banner kat blakang, depan Dina tapi mana Nubhan?? ntah la)


Kami dok luar lu sbb ada yg kehausan & beli minuman panas dari vending machine yg ada kat situ. Aku tak larat nak minum sbb rasa cam nak gi toilet tapi dek malas nak gi, tahan je la sampai balik umah...boley???

Pastu kami balik jam 1 pagi, aku antar DS Kyrun & Shima since da tak de lagi public transport. Jalan mmg baek sbb tak jem langsung & aku tiba ke rumah jam 1.45 am.


menunggu di luar melegakan tekak yg haus
(sbhg Nubies mengharapkan Nubhan akan berjumpa ngan mereka utk bergambar)



Shikin JD : Lepas abis rakaman, aku tau ada Nubies yg mengharapkan Nubhan muncul masa tu & dpt la beramas mesra & amek gambar bersama tapi aku pun heran ngapa Vern cam tak nak bawak Nubhan jumpa kami. Pada aku & sbhg yg da biasa jumpa tu tak kesah la tapi yg jarang atau tak pernah langsung jumpa Nubhan in-person tentu mengharapkan kehadiran Nubhan.

11 comments:

fadzree said...

mama,
fad rsa abg an still sad cz arwh bru mninggl. so, dia n nk jmpa nubies wat smentra wktu ni kot....

Shikin JD said...

ntah la fad...
mama sian kat bdk2 tu ada yg dtg dari jauh, blk lak jauh2 malam, esok sbhg tu ada kelas, so sbg artis dia kena perihatin dlm hal ni

hArnEy said...

HYE MAMA...!!
heeee..:)kuat ker kitorg jerit ari tuh...???
sorila kalo xkuat sgt ari tuh...

Shikin JD said...

camtu la baru best...
tanpa jeritan cam tak havoc..

ajym said...

TU LA MUNGKIN VERN NAK SLOW DOWN KOT NUBH JUMPA NUBIES YG BIASA... TAPI TAK SYOK LA KAN.... INI YG BUAT DUA TIGA KALI FIKIR NAK GI USJ MYDIN NIE....

hArnEy said...

abg ajym~
ape maksud nak slow down nubh jumpe nubies yg biase...???
erm kalo nubies yg biase tuh jek yg slalu sapot nubhan kat mane2 nak wat camne kan...
hihiks...:)

tok wan said...

xdela...
utk pengetahuan smua...selepas show tu..penerbit nak jumpe nubh la...so that why la nubh xde mase korang tnggu tu..
jgn risau la nnt kat mydin usj tu kite smua dpt jumpe die pye..
k jgn lupe truss menyokong nubhan...

ajym said...

tu la tu....
MANA MUNGKIN VERN NAK TAHAN2 JUMPA NUBIES KENTAL... KALAU TIADA KITA.. KONTANG KANTING LA JADINYA NANTI....

WAH TOKWAN.... BAGUS2...

Shikin JD said...

thanks Tokwan for sharing the info...
mama harap hanya sekali tu je la dia x dpt meluangkan masa ngan nubies lepas abis show..

mama bangkitkan ni bkn apa, sbb mama sian kat nubies yg jarang2 dpt join & ada yg tak penah langsung jumpa nubhan & mengharap kehadiran dorang masa tu dptla berjumpa ngan nubhan kan?

apa2 pun kenyataan mama w/o prejudice sekadar meluahkan apa yg mama rasakan je...

kyrun _q said...

hampeh jugak kan?
tapi xle la pula nubies nak demand...
ade rezki jumpa la...
ape2 pun kita kena baik sangka sentiasa...
bak kate Otai...baik sangka tu xbyr pun...freee...je!
jaga hati kite dan diee....(our love ones)! amboi...ceramah tetiba c umi...sorry!! :)

p/s I grab few pix!

narnia said...

betul tu ummi...kena sangka baik je sentiasa...walau pun kekadang sakit hati...

orang lain dah bagi komen seminggu yg lepas, tetiba je narnia bagi komen hari ni...sebab.... baru hari ni leh jengah2 blog...busy sangat kat ofis ni..

seronok gak dapat tengok live ni kan...siap ada lawak lagi tu...mesti best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...