Thursday, January 19, 2012

JeM....jEm...JEm !!!


Ekceli mende ni da lama aku nak post kat blog ni
[since last year - 2011], masa musim2 ujan. Tapi dek kemalasan & macam2 hal maka entry ni tersadai je kat kat 'draft' ni.


Masa kat FB aku dok bebel2 la kat wall status aku psl jalan jem setiap kali ujan lebat. Mana taknye, SETIAP KALI UJAN MESTI JEM & SETIAP KALI JEM MESTI UJAN !!!!! *@#$%^ frrrrtttttttttttt [carutan berapi].


So ada la sorang kwn FB aku dok tepek link ni kat wall aku. So aku rasa ok gak kalo aku share ngan kengkawan blog lak, sbb aku ni baek khennnnnnnnn *masuk bakul, naik lift, tekan sendri.



So, sesapa yg xnak sangkut kat jem time blk keje, cek je status kat
sini utk mudahkan perjalanan esp. time2 ujan....


Klik kat jalan mana yg nak dilihat
(sila lihat bhg atas)


Kat link tu akan diupdate status yg dipanggil Sistem Maklumat Pengangkutan Bersepadu [Integrated Transport Information System] samada jalan sesak atau ditutup eg. banjir. So, kowang leh la tukar atau cari jalan lain.



Contoh status traffik



Status perjalanan akan diumumkan melalui Pengumuman Traffik [Traffic Announcements] yg dimonitor oleh CCTV, AID System & AVLS. Data di hantar ke Transport Management Centre - TMC (Pusat Pengurusan Pengangkutan) Maklumat & disebarkan melalui VMS (Variable Message Signs-Msg Tanda2 Berubah), Call Centre & Internet.



Contoh status traffik terkini



Shikin JD : Tapi twit twit....status traffik terkini ni hanya utk KL sajoooo sbb ianya maklumat terkini oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Luar dari KL sila cari jalan sendri....hikhikhik, sowieeeeeeeeeeee.





2 comments:

Zamani said...

salam~ ade org ke?? hehe

nak ajak join segmen, last mlm ni je leh join, hehe, saje dah takde org nak tag ;p

http://zamani84.blogspot.com/2012/01/contest-blog-paling-comel-by-dina-and.html

Shikin JD said...

Waalaikumussalam Angah...

Adeiiii Angah, ma ni lately mmg da slowdown kat blog ni, bkn xde cite tapi masa je tak mengizinkan nak menulis semula.....agipon ma menulis bkn nak dptkan penghargaan atau bertanding, cuma sonok menulis & share ngan pembaca2 yg sudi je...

Aritu 'utang' ngan Along pon tak settle agi, tak sempat2 je nak baca & wat sume ikut instruction yg diberi...


p/s

nantikan post yg baru ttg percutian yg tak seberapa (Dis 2011 & Jan 2012)....da utang lama gak ni, hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...