Sunday, April 3, 2011

TeRsuNGKur Di Kaki TanGGa....





Last Friday (1/4/2011) masa kat ofis aku hampir tergolek dog kat kaki tangga opis masa kuar lunch (actually menapaw). Slalu aku kalo ke opis mmg kai high heel shoes sbb leh naikkan tahap keyakinan diri. Tapi ble dlm opis aku tukar ngan slippers sbb mudah berjln. Tp ble aku kuar je dari opis trus aku tukar lek ke high heel kecuali kalo ada urusan rasmi ke toilet, hehehe.



Smlm tiba2 kaki aku cam sakit sket, so aku ubah fikiran utk kai slipper je masa kuar dari opis. Esp during lunch time, org kan ramai slalunya aku xnak nampak cam merayap2 je ble jalan, tapi smlm aku nekad je kai slipper.



OTW back to office, masa naik tangga kat lobby, tup2 aku hilang balance & hampir tersungkur bape kali & aku ttp cuba control diri & cuba berdiri tapi ttp nak tersungkur gak di setiap anak tangga tu. Sebbaik aku dpt b'tongkatkan tgn kat tangga. Masa tu kebetulan ada sekumpulan org ngah nak kuar gi lunch. Mujur la majoriti adalah pompan since ramai lelaki da kuar gi masjid utk solat Jumaat. Masa tu xtau mana nak letak muka. Mujur ada sorang yg aku kenal kat blakang aku. Dia pon trus tegur & usap blakang aku.



Yg aku pelik tu ngape masa aku kai slipper lak leh jatuh sbb slama ni aku xpernah jatuh masa kai high heel (w/p dlm ati slalu cuak & berhati2). Abes sudah kecunnan aku hilang ntah ke mana, hahahahaha.


Termalu2 aku masa jalan ke lift dgn kwn aku tu. Mesti pakguard2 ramai nampak, adeiiiii, takkan aku jejak agi kat tangga tu wat masa ni....aku rasa cam nak bako....nak bako je tangga tu, leyyy??? Hahahahahaha.....



Shikin JD : Moral of the story : sentiasa berhati2 di mana2 jua.....sbb kite xtau samada kite akan berdepan dgn bermacam2 dugaan & masalah yg kite tak jangka.



2 comments:

azah_rohaizah said...

hahahah kita sama lah..
saya kan tak kira lah pakai haihil ke pakai sliper ker..tak pakai kasut ker..tup tup xda angin takder ribut saya akan jatuh...member2 dah paham nar...kalau tak jatuh tu yag diorang pelik..hahaha

Shikin JD said...

Hahahahaha, kelakar kan kdg2 ble igt2 blk....i pon jenis kelam-kabut gak tapi ble kat opis tu i slalu hati2 tu la i ske kai high heel sbb i akan extra carefull....tapi kdg2 terpelecok gak kalo kasut tu tgi sgt tapi jatuh tu jarang lah...

Satu agi i ni ske terlanggar something samada meja or apa2 sbb jalan xpandang2 org kata..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...