Monday, April 4, 2011

AnaK oH aNak !!!....


Smlm aku tgk ABPBH 2010 kat TV3 sensorang jer. Dlm keadaan yg xbape sihat sbb cam dpt flu again (adeiii lately kerap lak aku dpt flu), mata pon stim2 & badan pon lemah2 & xde mood sgt tapi gigih gak nak nengok.


Da la cuaca pon panas menggiler so wikens aku mmg lepek & lepak kat umah je la, langsung xkuar mana2 (w/p spatutnya aku plan nak gi workshop utk service keta aku yg da over limit tu) kecuali Saturday nite (da midnite masa tu), Along ajak kuar gi mkn (sbb dia banjer aku on je w/p xsihat, hahahaha). Tapi xbape selera nak makan gak, w/p order Mi Bandung tapi aku hirup kuah jer, mi tolak tepi.


Pjg lak mukadimah aku ni, hehehe.....ok back to ABPBH punya stori, ni xmsk agi bab anak cam tajuk kali ni. So, sambil nonton sambil terlena2 gak sbb cam aku ckp la xsihat sgt. Ble part Shaheizy Sam menang besar Artis Paling Popular 2010 & tgk mak kesayangan dia naik pentas, tup2 aku terindu lak kat anak tunggal aku, Afif yg skang kat Penang tu. Camtu la sorang ibu yg akan berbangga ble lihat kejayaan anak yg pernah dikandungnya selama 9 bulan. Tapi aku xkan la wat cam mak dia tu, malu weiii, hahahahaha.


Back to Afif, sblm tu dia ada la gitau last paper dia 30/4/2011 & katanya mayb dia nak blk pas abes je paper tu. Dia tanya samada aku nak amek dia blk ke tak utk semester break tu. Aku gitau kat dia kemungkinan besar aku xkan amek sbb kalo aku gi amek dia tentu kena spend bout RM200-250 utk minyak & toll. Tu baru 1 trip je. Tau2 je la keadaan aku ni kan, so kami kena berjimat. Duit sebnyk tu aku leh guna utk banyak mende.



Aku gitau dia kalo dia nak aku amek dia aku leh naik bas & gi amek dia naik teksi dari stesen bas. Tapi pastu dia gitau xpe la dia xnak ssh2kan aku. So dia akan blk sendiri & simpan brg2 dia kat universiti & dia bawak balik brg2 yg perlu jer. Sblm ni 2 semester aku jemput & antar dia semula ke sana.


Afif gitau dia ada sebulan utk break kali ni & kemungkinan lbh pendek kalo ada perkara yg memerlukan dia blk awal ke sana (nanti aku stori lain kali kalo da jd). So, pala otak aku ni da plan2 apa nak masak utk dia, nak gi mana & xtvt kami bersama nanti.


Ati aku berbunga2 sbb aku terlalu rindu kat dia. Ye la sejak dia last blk ke KL masa CNY aritu kami xberjumpa agi. Aku nak ke sana pon ntah ble sbb bnyk lak hal & dia pon xbalik2 cuti ke KL sbb nak jimat blanjer (FYI dia ni mmg 'kedekut' & penjimat sket, dia xkan spend duit dia for nothing selagi dia leh berjimat & aku paham sgt pangai dia tu).


Aku pengunjung tetap masa Afif kat PLKN Semenyih
(muka sememeh, berkilat & botak tp ttp ensem di mataku)



8 comments:

itamrazali said...

Huhu..hati seorang ibu...*hugs*

Shikin JD said...

Tu la Tam,

Ble jauh rindu2an...
Nanti ble jumpa asyik gado je kite org ni, cam bdk2, hahahahaha

FYI, kami mmg close cam kwn2 je
Ske sakat2 dia tapi kami leh borak any topics...xsbar nak jumpa dia

Dlm ati ada taman skang ni, hahaha

**hug2...kiss2**

ShazlanShazabi said...

saya pun rindu kat anak2 ikan..eehhh anak2 buah saya yg kat gombak tu....ish3x

Shikin JD said...

Hahahahaha, mesti ramai anak2 ikan, oppppps anak2 buah Shaz tu kan?

Gombak kat area mana?

ShazlanShazabi said...

kat kuarter guru errr lupalah dorang baru pindah kat kuarters guru tempat ibu dorang mengajar

Shikin JD said...

Kalo ikutkan akk pon dok kat area Daerah Gombak, xjauh gak kot dari situ....

ShazlanShazabi said...

owhh dekat jerlah kiter yea..

Shikin JD said...

Leh kata dkt ngan kakak u lar

Bkn kamu kat Genting ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...