Wednesday, August 3, 2011

IfTaR : RaMaDhaN 2


Hari ke 2 berposer smlm aku cam da
*tobat* xnak soping2 kat bazar Ramadhan sbb aku rasa kalo ari2 melayan nafsu makan tu mmg leh bankrupt aku.


Slalu kalo time bulan poser esp. skang ni da melambak2 & merata2 bazar Ramadhan dibuka, so kuasa membeli tu mmg besar, sebesar nafsu yg bermaharajalela meminta utk dipenuhi *haaaa amekkkk ayat*
. Bulan2 lain pandai lak berjimat-cermat *kengkonon*, ngape ble bulan poser sume org sama jer, masa tu tobat nasuha psl kengkonon tak nak berbelanja agi ditolak tepi.


So, masa aku ngah drive blk keje smlm pala aku da plan2 nak masak2 la....tiba2 lak tingin nak makan mihun, xkira la goreng atau sup. Aku nekad sbb aku rasa tu lbh afdal & lbh puas, pastu dpt la jimat sket.


Agipon kalo beli2 kat bazar tu bkn sumenye sedap cam rupa, rasa slalunya nan hadoooooo. Dari aku yg mmg *pakar* ske masak ni * batuk* baik aku buktikan, sekurang2nya leh tayang kat blog ni khennnnnnnnn....*kekwat*.


Pasal mihun je ada kat umah, aku pon singgah la kat supermarket cari bahan2 lain. Maka terhasil lar Fiery Red Fried Vermicelli. Amekkkkkkk, nama nak ompteh stylo-mylo
*sengih sambil mata kt atas tgn kat dada* atau Mihun Goreng Merah Berapi. Aku namakan camtu sbb mmg mihun tu merah sgt sbb pedas *my fav* & aku letak sume bahan pon merah2 cam sosej & lobak merah. Sapa2 yg xmkn atau xkuat pedas tu, sila jauhkan diri........




Shikin JD : Sahur pagi tadi terlajak, tak sompek den, cisssss. Sumer sbb aku dok bolayan kat alarm clock aku yg da berbunyi, aku gi ttp trus. Bangun2 jer da kol 6am *nanges sbb xdpt minum air*....


2 comments:

ShazlanShazabi said...

takleh makan semeja lah kita pasal saya tak kuat pedas...feeling2 lidah omputes gitew..

Shikin JD said...

Boleeeeeeeeee, akk wak cili padi lam henbek, hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...