Thursday, June 18, 2009

PART III : aNaKkU


Pada hari ni, 18/6/2009, blog aku ni da berusia sethn kalo ikut dari post ku yg pertama. Tajuk post ku yg pertama adalah berkenaan anak tunggal ku, "Anak Ku". Masa tu baru blajar blogging so cam kekok & skema je bahasa aku, hahaha.

So, sempena ulang taon yg pertama ni aku wat PART III : Anak Ku. So, kalo korg nak baca post awalku, gi kat sini.

Korang gak leh baca PART II : Anak Ku kat sini.

Farra & Mamat mengacau Afif ngah tido

berada dlm dukungan abahnya bersama2 ngan Farra
masa dulu Afif lom lahir, ble Farra dgr je motor my x-hubby
meluru dia kat pintu tgu ngan tangan berdepang nak soh dukong
(Farra masa kecik mmg manja ngan abah Afif)

tak ble duduk lagi, so dihimpit oleh kak Long & Mamat
ni kalo tak dihimpit mau tumbang tu, hahahaha
(tgk Mamat tak selesa dihimpit Afif & kak Farranya)

ni masa lom pandai berdiri lagi, so ditegakkan oleh abahnya
masa tu pakai lampin kain lagi, babies skang mana kenal lampin kain
sbb ibu2 skang malas cuci, larikkkkkkkkkkkkkkk
(ni kat kg abah Afif)

masa ni lom pandai jalan lagi, duduk pun maseh tumbang2
tgk air liur dia meleleh sampai basah2 bajunya,
org Jawa panggil mengences
(org tua2 ckp kalo air liur anak meleleh adalah yg ibunya tak dpt masa ngandungkannya, apa agaknya ek?)

ni masa 1st yr besdey party
masa ni lom pandai jalan lagi (dia pandai jalan masa umo 1 thn 2 bln)
tgk la comot ngan chocolate cake siap dok dlm kotak kek lagi
w/p dpt mcm2 adiah, dia nak gak kotak kek tu
sampai arwah papa Farra/Syarmim (my late-bro-in-law) ckp
lain kali tak yah bagi adiah lain, bagi kotak je, hahahahaha

ok...cuci2 mata ngan pix Afif masa kecik2

pix mandi tu actually sexy tapi da kena censored, hahahaha



pix dlm bakul tu bkn disuruh2 tu,
nampak dia ngah main2 ngan bakul baju tu trus aku capai camera, kira candid tu
yg teddy bear tu lak, his favourite
sampai bsr dia nak simpan
tapi aritu ilang jatuh bawah katil
ble jumpa je kalo tak silap aku da buang sbb kotor sgt
(atau aku simpan lepas cuci??? tapi ntah mana ek?)

Dulu masa kecik2, Afif & sepupu2nya (4 org) dijaga oleh neneknya bayangkan la dorang masa tu kecik2 ngan nakal2. Tapi dorang masa kecik mmg rapat, cuma ble da dewasa jarang2 jumpa, so slow sket la nak mesra balek.

antara peberet posing dorang, ske tgk ble dorang berposing

posing berderet, masa kecik2 camni la line nyer
tapi da bsr2 ni aturan tu da jadi lain la
sbb dak lelaki lebih tgi dari pompan kan???


skang ni Mamat paling tgi, pastu Afif, ke3 Syarmim
kalo ikutkan adik pompan Mamat, Shira ke4 tgi, pastu baru Farra kot



masa ni rupa Afif cam seiras ngan Farra, cam adik badik

Ada banyak lagi pix dia semasa kecik tapi disebabkan dek scanner yg rosak so ni sparuh saja la yg leh aku tunjuk sbb da lama aku scan ni (ada lagi malas nak tepek, nanti2 la kalo rajin).

Skang, anak ku hampir berusia 17 taon.


Ni gambar2 dia masa kem Kadet Polis yg lalu



Shikin JD :aku terlalu sayang kat anak tunggal ku ni.
W/p aku besarkannya berseorangan, tanpa sumber kewangan yg cukup, macam2 onak duri, perit jerih, pancaroba yg aku lalui & tempohi, (ada kala aku sampai menanges lebih2 masa anakku sakit atau aku tak cukup duit) tapi aku ttp bangga kerana anakku membesar dgn baik. Aku doakan agar dia jadi anak yg bertanggungjawab suatu hari nanti kpd ku & juga bapanya (w/p bapanya abaikannya kini).

P/S : lain-lain pix leh dilihat di album Myspace di sini

3 comments:

Ezzmal said...

ezz suka tgok gmbr afif masa tecik......tomey....
hehe!
(^_^)

star said...

comey afif ekkkkk!!!! sapa2 pun akan bangga dapat ibu cam mama......

Shikin JD said...

hehehe, afif kecik2 mmg comey cam gegurl je org tgk tapi ble da bsr maken nampak boboy & macho

macho?? hahahaha

maken bsr maken gelap kulitnya ngan berjerawat lagi, kalo dia aktif di luar lagi la gelap kulitnya tapi maken dia tak aktif da kembali cerah sket2...tapi tak de la cerah cam kecik2 dulu...mgkn kulit dia jenis makan ari org kata, tak leh kena panas

harap2 nanti dia dewasa balek cerah la semula kulitnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...