Tuesday, October 14, 2008

BeGhAyO @ NuBieS HoUsE - Dyla

Ghayo laie.....Ahad, 12 Oktober 2008 kt umah Dyla lak. Invitation diantar secara ugut melalui sms, hehehe....."tak dtg tak nak kawan" amboooooi.

Aku amek Harney kat Stesen Komuter Subang Jaya & bawanya ke umah Ajoy di Sunway. Kat situ kami makan mihun yg bapanya masak. Alamak sodap la tak leh nak ckp, mmg memenuhi cite rasaku, pedas, lemak, sume rasa la.......mmg kalo tak gi mana2 pastu mau kami abiskan je mihun goreng tu.

Kami lepak2 kat situ sementara tgu Farell yg dari umah unclenya di Kepong. Katanya nak blk lu ke hostel Shah Alam tuk salin baju pasal smlmnya dia tido kat umah unclenya je. Ok la aku pun sian kat dia yg tak dpt join gi umah DS Kyrun tu, so camne lewat pun aku ttp tgu dia.

Akhirnya kami pegi ke Stesen Komuter tmpt aku amek Harney sebelum tu tuk tgu Farell lak. Punya la lama tgu dia dlm keta. Sempat kami bergambar macam2 aksi. Dan kami gak ada wat rancangan jahat tuk wat video kutuk2 Farell yg lambat tu, ampunnnnnnnnnnn B.

Akhirnya org yg ditgu pun tiba, aku tgk dia ni lain sket sbb nmpk makin susut lak......diet giler2.

Pastu kami trus bertolak ke umah Dyla di Puchong Prima. Tgh jln tu ujan turun komain lobat laie.....dah la tu si Ajoy lak mula2 ckp tau tp terkial2 cari tmpt tu, akhirnya kami tiba gak di sana....tapi ujan masih lom berhenti. Msg2 berpayung2 la ke sana, aku & Farell, Ajoy & Harney.

Kat situ dah ada Ajym & company, LadyM, Ucu, Bad, Tokwan, DS Kyrun & anak2. Oleh krn kami lewat so tentu dorang dah puas berposing2 kat situ. Mula2 Ucu & Bad minta diri sbb ada hal lain, kemdian LadyM. DS Kyrun lak pastu nak blk gak sbb nak gi majlis di KL. Sebaik Ajym & family tgu kami kat situ, puas gak la....tapi syg aku tak bnyk amek gambar adalah 1-2 keping je kot, hish rugi.


Makanan yg dijamu kat umah Dyla sodap2 komain, pix makanan pun aku tak smpt amek. Maybe malu ngan tetamu2 lain kot. Pas makan, borak2, makan kueh raya & borak2 lagi.

tgk tu kenyit mata, nak ngorat sapa tu sayang?

2nd time dukong Imtiyaz, dia dah mesra
ske ngan senyuman menggoda dia tu

Dah puas borak2 & makan2 kami beransur pulang. Aku dah malas nak drive so aku soh je co-driver aku, hehehhehe sapa lagi si Ajoy la, lagipun dia mmg ske drive pun, so aku take for granted la, hahahahaha.

Kami antar Farell & Harney pulang ke Shah Alam, tapi kat stesen bas je sbb mmg ssh nak tembus UiTM. Pastu dropkan Ajoy & aku take over driving & antar pulang Nord. Mula2 Nord kata dia tau camne nak tunjuk arah blk umah dia, so aku harap dia tunjuk jalan je la. Tapi dia dah terconfuse lak ngan jalan kat situ, last2 pas sesat kami temu jalan & dia kol papa dia utk amek. Kebetulan papa dia mmg berada di kwsan berhampiran. Aku tinggalkan Nord di stesen bas depan RTM. Tapi otw home aku rasa cam bersalah lak tinggalkan dia sorang2 apatah lagi dia bdk kecik. Aku nak kol tanya dia hp aku lak tau2 je la tepon bodoh tu, bateri kong & aku doakan dia akan selamat. Alhamdulillah dia sms ku kata dah selamat smpai ke umah.

~some pix credits to Ajym~
thanks Ajym

2 comments:

~AqUnUbiEsEtiA~ said...

bestnye...
hmmmm...
dpt tgk pic je la...
nak join tak leh....

Shikin JD said...

takpe mie
nanti 26/10 pix mie tentu jadi bahan cite mama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...