Sunday, February 22, 2009

LaWak HaRi Ni....


Ni lawak yg aku baca kat forum.cari. Ni kira da boring tahap cipan & nak release tension la ni..huhu. Ok jom share ngan korang.


Bangla & Arab

Cite bermula di stesen minyak. Ada 2 pekerja Bangla yg tau ckp Melayu sket, ompteh sket & bahasa ibunda dorang. Nama Majid & Iqbal.

Satu hari ada sorang Pak Arab yg bawak keta mewah, Mercedes benti kat situ tuk isi minyak. Kebetulan minyak da abis & Pak Arab tu lak tak tau sepatah haram ckp Melayu, tau ckp ompteh & Arab je la.

Iqbal bagitau kat Pak Arab tu dgn menyebut "fuel" & disusuli gerakan memusingkan tangan tanda minyak da abih. Pak Arab tu ternganga tak paham. Iqbal wat lagi sekali dgn sebut "fuel" diikuti dgn menggelengkan pala pula tapi Pak Arab tu ttp tak paham.

Iqbal tak tau nak wat camner, dia pon gi kat Majid utk terangkan situasi sebenar :

Ni perbualan dorang yg ditranslate dari bahasa bangla la...


Iqbal : Majid, tolong aku, Pak Arab tu tak tau minyak da abih...
Majid : ala..ko ckp je la minyak da abih..
Iqbal : da ckp da tapi dia tak paham..aku lak, tak tau cakap ompteh...yes, no, alrite & I lap U tau la, hehehe...
Majid : aku pun tka tau gak cakap ompteh..
Iqbal : Ala...ko tolong ler aku..
Majid : OK, aku tau sket2 ckp Arab...

Lalu pegi la si Majid kat Pak Arab tu & dgn selamba dek...dia berkata : "Fuel, sodaqallah'hul 'azim...."

Baru la Pak Arab tu paham & trus gi dari situ....

Shikin JD : bkn niat nak mempersendakan al quran tapi just nak share lawak ni...anggap la ni sbg lawak jenaka semata2....

4 comments:

Ezzmal said...

na'uzubillahhi min zaliq......
(^_^)

kyrun _q said...

kekeke.......
tnx for sharing.... :)

ajym said...

ajym pun selalu guna juga word tu... hahahaha....

Shikin JD said...

ajym, word yg aner??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...