Monday, February 9, 2009

TaGgeD fRoM kYruN....


Alamak da lama tak kena tagged ni, hehehe...jenuh pala otak perah nak cari idea menjawab ni, huhu.

Weird Facts about 'ME'...

The rules are :
1. Each player of this game starts off with 15 weird things/habits/little known facts about yourself.
2. People who get tagged need to write a post of their own 15 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.
3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.
4. No tag backs!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kenyataan Pelik ttg diri 'KU'

Peraturan2nya adalah :

1. Setiap pemain mesti menyenaraikan 15 kenyataan2 pelik/tabiat2/ttg dir anda yg tdk diketahui org.
2. Sesiapa yg mendpt tagged perlu menulis 15 kenyataan2 pelik/tabiat2/ttg dir anda yg tdk diketahui org & menulis peraturan permainan ni dgn jelas (apa la ulang2 ni).
3. Dipenghujungnya, anda perlu memilih 10 org (mangsa, hehehe) utk ditagged dan senaraikan nama2 mereka.
4. Tak dibenarkan utk tag balik org yg tagged anda (jgn tagged org yg tagged anda, lebih kurangla maksudnya, huhu).
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, bkn senang tau nak senaraikan ttg diri sendiri ni lebih2 yg pelik2 & yg tak diketahui org..so aku senaraikan ikut yg aku terlintas di pala la mgkn tak sume aku dpt senaraikan sbb ada yg aku terpaksa simpan utk diri sendiri kan?

Jom, mari mari mari....kenali la...ini la diri ku yg bernama Shikin JD....

1. Kompleks...sukar dimengerti (pada yg tak kenali diri ku la kan), tapi kalo korang da kenal aku, pandai la korang 'tackle' aku, bkn tackle ngorat tau, tapi tarik perhatian ku & fahami diriku la (hish korang ni mesti fikir lain, sengkat tol pemikiran...hahahaha main tudoh je aku ni kan?)

2. Kebudak2an atau bersikap 'remaja'...w/p aku bakal berusia 46 taon 2009.
Tau ngapa??? Sbb sbg single mum da bnyk lalui macam2 onak duri, ranjau, musibbah dan sewaktu dgnnya la kan? So aku tak nak lagi fikir masalah ku tu, so aku nak 'enjoy' sket supaya aku tak bermurung ble aku fikirkan masalah2 aku tu.

W/p aku tau ramai yg kata aku cam tak sedar diri, bak kata 'rumah kata pergi, kubor kata mari' tapi aku tau apa yg aku buat sbb aku tak susahkan org lain ngan masalah aku, aku cuma nak mereleasekan tension aku je. Pada aku tak salah aku memudakan diri ku asalkan aku tau batas2. Mgkn sbb tu la kot org kata aku awet muda, huhu...perasan sket la tapi kenyataan aper, hahahahaha.


3.
Manja & memanjakan...amat manja & ske memanjakan. Adoooi teruk la kan sapa yg jadi pasangan aku ni kan? Sbb aku kdg2 leh jadi cam bdk kecik yg merengek2 kalo tiba manjaku tapi aku juga matang ble bersama org2 yg aku rasa perlu dimanjakan cam anak aku la....atau sapa2 yg rapat dgn ku. Tapi tak de la sampai menyepoilkan org...hahaha apa la punya bahasa aku guna ni, rosak rosak.

4.
Kelakar...w/p kdg2 nampak serius tapi aku ske bab2 lawak2 ni, samada ske nonton cite lawak atau berlawak. Aku tak nak fikirkan masalah so aku ske hepi & menghepikan org. Dgn cara tu sambil aku dpt hiburkan diri ku, aku juga dpt hiburkan org lain. Ketawa adalah cara utk awet muda weiii....

5. Sensitif
...cpt terasa ble terjadi sesuatu yg menyentuh hatiku.

6. Kuat merajuk...
adoooi tang ni mmg ssh la sapa jadi pasanganku sbb bab majuk2 ni tak dapek den nak nolong...huahuahua.

7. Cpt menanges...
air mataku mmg mudah tumpah & ati ku cpt tersentuh.

8. Pendgr yg baek & setia...
aku mmg ske amek berat kawan2 & sapa yg rapat dgn ku. Aku tak leh tgk dorang berduka sbb dorang pun slalu jadi pendgr aku yg setia gak, kira ada give & take la. Sama2 perlu-memerlukan.

9. Benci kwn yg ske tikam dari blakang & hipokrit...
tak ske ngan org yg ske berpura2 baik dgn kite sbb maukan sesuatu tapi di belakang kite hentam & kutuk kite. Minta dijauhi la org2 camni.

10. Ske masakan pedas2...kalo aku masak mmg pedas tapi skang da kurang sket sbb sian kat org yg makan, huhu.

11. Ibu yg sporting tapi tegas...aku mau anak aku jadikan aku sbg kawan & dia leh bincang apa2 topik dgn ku, tak yah cari kawan2 yg kdg2 leh pengaruhi perkara2 yg tak baik. So aku tak berkira sgt asalkan anak aku tau batas2 pantang larang aku.

Aku cuba pelajari apa yg anak aku minat cam lagu2 ke, so kami slalu la wat mini konsert di mana2 hehehe. Alhamdulillah anak aku pun jarang bagi masalah padaku & aku bangga dgnnya.

Mgkn berkat aku besarkan dia ngan hasil titik peluhku sendiri tanpa nafkah dari bapanya. Malahan aku leh ckp yg anak aku jauh lebih baik dari sbhg anak2 yg membesar dari keluarga yg sempurna, syukur alhamdulillah.

12. Ske menulis...dgn menulis leh luahkan macam2 yg berada dlm kepala, sbg salah satu cara mereleasekan tension gak. Utk jadikan bahan tulisan ku kdg2 aku ske memerhati & wat research. Tapi slalu tulisan ku lebih berbentuk spontan, jrg aku draft2 ni. Hanya aku akan edit je tulisan ku.


13. Ske diam diri bile dihentam/dihina...berdiam diri bkn bermakna salah atau kalah, tapi utk
tak memeningkan pala sendiri yg da mmg pening. Tapi kalo da tak tak tahan sgt aku leh jadi.......tak yah la korang tahu, jgn mintak la. "Mr Mc Gee, pls don't make me angry, u won't like me....." takot aku tukar jadi ijau. Hehehe, takde la, tak penah lagi la aku tukor jadi ijau kecuali pakai baju ijau la, hahahaha.

14. Rapat ngan ex-parents-in-law dari own parents...slalu org mesti lebih rpt ngan kuarga sendiri dari org luar kan? Tapi aku mmg pelik. Ngan family in-laws lak yg lbh aku rapat sampaila skang. Aku leh manja2 ngan dorang. Aku da dianggap anak dorang w/p aku da tak de apa2 hubungan lagi cuma ibu kepada cucu dorang je. Ini janji dorang pada aku dulu.


15.
Lelaki idaman : romantik, pandai ambil ati, penyayang, setia (tak curang beb), tinggi etc. Yg penting tau camne nak handle aku, maknanya lelaki kan ke kena membimbing wanita (isteri) & bertanggungjawab. Pendek kata, leh jaga aku & anak aku (package buy 1 get 1 free, hahahahha).


Hehehe yg ni actually aku tak penah nak cari la tapi kalo ada tu kira bonus. Yela da bape taon aku berseorangan kalo nak kawen da lama aku kawen baru kan?


Siap gak senarai aku ni, ssh woooo...skang sapa yg akan jadi mangsa aku?? Kite tgk sapa yg kenaaaa. Hehehe takpe la aku tak nak sshkan korang, sapa2 yg nak buat tu, dipersilakan. Berasap lak pala korang, huhu.

So, Fadzree, Helmie, Aimer, Waty, Ecah, Iras, Ajym/Narnia, Anis, Fikri, Erin...kalo nak cuba, cuba la....

11 comments:

Helmi Lassim said...

kak shikin!!
eh sori...
ma..
kalau mie tak jwb tak pe kan..
huhuhu..
actually, sejak azali tak minat jawab tagged...
hehehe..
takpe kan...
kan kan kan..

Shikin JD said...

takleh, tak nak jawab kena byr ni
huhu, byr denda
hahahahahaha

Shikin JD said...

ala wat ringkas2 pun bole, cam cikgu zam dia jawab tapi tak de huraian pun ok gak

kyrun _q said...

Shikin...
seems like 15 is not enough....
- addition hobby > tangkap gmbr
- very netfriendly....
- n more...^_^

Shikin JD said...

yes, u r right, actually ada banyak lagi tapi keep it to myself la

but maybe we can write in other post

ajym said...

ajym lagi la tak reti nak jawab.... nak copy soalan pun tak jadi.....

Shikin JD said...

cuba gi tgk kat blog zamani
wat camtu pun ok, simple je
bagi points je

Helmi Lassim said...

tanak jawab jugak...
tanak tanak tanak...
hehehe...

fadzree said...

yahoooo

dh siap jwb.....

bpe markah yg fad dpt???

Shikin JD said...

dekmie, kena gak
kalo tak nak kena pilih
nak cubit ke nak kena gigit???

fad, markah??
tu kena minta ngan ummi la
ma pun dpt tag tu dari dia, huhu

sekali sekala wat camtu best gak kan?
sbb leh share jawapan kite ngan kawan2

dekmie, rugi tau tak jawap

Helmi Lassim said...

tak rugi pon...
hehehe...
tetap tanak jawab...
tanak tanak tanak...
kui kui kui...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...