Sunday, May 31, 2009

My WeekEnds...

Ujung mgu ni, penat gak la....ada bbrp perkara yg aku lakukan.

30/5/2009 (Sabtu)

Cam besa, kalo pagi2 Sabtu apa yg aku wat, my laundry day la, hahahaha. Pastu tghari Along ngan Adek ajak lak gi umah Angah. Ok gak sbb da lama aku tak gi sana.

Kol 1.45pm aku naek keta Adek gi sana. Nal, adek ipar ku tak ikut sbb dia penat & malas, nak dok umah je. So, Adek wak Tira & Trisya yg tak makan saman tu. Sblm gi sana kami singgah dulu kat kedai jual alatan utk wat kek sbb Adek nak ajar Syarmim ngan Farra wat cup cake. Pastu stop lak kat ofis Adek sbb salah satu machine ATM kat bank tmpt keja dia tu stucked, since dia Officer in-charge so dia kena la gi sana utk settlekan problem tu dulu.

Masa nunggu Adek siapkan keja dia, anak2 dia dlm keta da cam cacing kepanasan. Truk gak aku & Afif dok melayan dorang tu. Mmg bdk2 baya dorang ngah menakal & melasak.

Ble sampai kat sana, adegan ganaz tak berakhir, bertrusan lepas jumpa Rian yg sebaya ngan Tira tu. Adooi bingit ngan high pitch dorang tu. Sampai pala aku sakit tak tahan lagi. Ble dorang sume da gi ke pool baru aman & tenang sket. Ble da siap je cup cake tu, aku & Adek trus gi mandi sauna lak. Kami pegi pun nyorok2 dari bdk2 tu sbb tak nak dorang ganggu kang tak dpt berlepak2 ngan aman dlm tmpt sauna tu. Kami hanya dpt dok dlm tu 1/2 jam je. Tu pun da cam udang kena bakar je muka msg2 tapi puas....sambil2 dok dlm tu kami borak2 la macam2 hal diri msg2, ye la kdg2 tu bz so tak dpt nak borak2 sgt.

Pastu, malam lepas solat Isyak, Along lak ajak kami gi tgk wayang. Aku sebenarnya malas nak gi sbb tak bawak sweater. Aku ni sbnarnya mmg tak tahan sejuk. So aku pinjam shawl dari Angah. Tu pun sebbaik aku pakai long sleeve, leh la tahan sket. Kami merancang menonton di Cineleisure, Mutiara Damansara. Sampai je kat sana tgk org punya la ramai, nak park keta pun ssh. Ble nak amek ticket pun punya la panjang barisan. Last2 hampeh, ticket tak dak, kalo ada pun dok barisan depan & tak dpt nak dok sederet.

Kami pun batalkan nonton & trus gi ke The Street, Curve window shopping. Pastu Along ajak gi makan, tak tau nak makan kat mana, last2 kami singgah ke Kenny Rogers Roasters. Aku tak bape lapar so aku order je la salad. Tapi yg paling geram tu, sume da nak abes makan, order aku tak sampai2 lagi, ble tanya, asyik2 di jawab, ngah disiapkan. Takkan la nak siapkan salad pun makan masa yg panjang. Last2 aku da tak selera nak makan & aku nak cancel je order tu tapi staff kat situ ckp kesilapan dari dorang & dorang blanja je aku salad tu, aku soh dorang tapaukan je sbb aku tak nak makan lagi.

31/5/2009 (Ahad)

Arini ada wedding anak cousin ku Abg Adnan. So, Angah drive ke umah ku & kami gi wedding tu sama2. Mula2 sesat gak la cari tmpt tu di Dewan Pusat Komuniti Gombak sbb aku salah sangka kedudukan dewan tu tapi sebbaik Afif cekap tgk map & akhirnya dpt gak kami cari jalan ke sana. Pastu Wan kol tanya tmpt tu gak, dia pun sesat upenya, so Afif pandu arahkan dia lak. Tak banyak yg aku leh citekan, besa2 jela kalo gi wedding kan, makan2, borak2, tapi aku lupa lak nak amek gambar.

Blk umah aku da kepenatan & pening maklumla panaz giler lak arini. Ngantuk ya amat, apa lagi aku baring je kat kerusi panjang di ruang tamu. Dlm kebisingan bdk2 maen2 pun aku leh terlelap sambil aku kejap2 jerit2 la soh dorang senyap sket. Almaklumlah bdk2 kalo da berjumpa kan?

Lepas dinner baru Angah blk ke umahnya. Angah tu kira baru gak la berani drive keta sbb dulu dia slalu bergantung pada arwah suami & anak2nya. Tapi anak2nya paksa gak dia beranikan diri sbb kalo tak de sapa2 ssh gak dia nak bergerak kan? Alhamdulillah dia da mula berani. Sblm dia blk Mamat & kawan2nya ikut dia pulang sbb cuti skolah & dorang mmg ske gi sana lepak2 ngan anak2 Angah. Cuma Afif je tak gi sbb Afif ada kelas tambahan.

Tu la perkara2 yg aku lakukan ujung mgu ku kali ni...

2 comments:

Ezzmal said...

wah,window shopping kat curve xajk pn....
hehe!
(^_^)

Shikin JD said...

hahahaha, camne nak ajak
gi spontan je, pastu ngan family
kang tkt ezz tak selesa lak

takpe curve tu kira cam tmpt maen mama gak, eh! kantoi hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...