Tuesday, July 19, 2011

My WiKeNs....


Last weekends aku sonok sket sbb Afif da ada kat umah. Dia sampai ke KL kol 5.30am@Sabtu, 16/7/2011 sbb bas lewat bertolak dari Penang (1.00am). So, cam besa la aku gi amek dia kat Hentian Duta. Ngam2 je aku bangun pagi tu & trus kol dia & dia gitau da nak sampai.


Balik2 je aku trus watkan dia bekpes, Scramble Egg + Black Pepper Chicken Sausage, makan ngan roti (sowie xamek gambor). Mula2 dia kata nak pose sunat utk Nisfu Syaaban tapi tersilap ari (yg spatutnya Ahad, 17/7/2011), so dia xjadi la pose. Pas solat Subuh & bekpes dia pon tido sbb ngantuk sgt.


Aku pon siap2 la wat keje2 uma. Mula2 plan kami nak ke Low Yat tapi ble dgr rumours kata ada agi rally Bersih kat KLCC so cancel je lar, xnak amek risiko. Seharian Sabtu tu kat uma je lar, aku pon cam penat sket. Mlm pas Maghrib Along ajak gi KLCC, sbb xde apa2 plan aku & Afif pon ngekor lar Along.



Pastu Along ajak lak gi tgk wayang. Mula2 aku xyakin ada ticket agi sbb tau2 je la malam minggu kan, tapi aku terkejut betul sbb tak ramai org yg berebut nak beli ticket. Aku pon pelik sblm aku pasan upe2nya aritu ada bola kat Bukit Jalil & mesti org gi sana atau dok kat uma je tonton kat TV. So, mudah la kami amek ticket. Kami tgk cite seram "Flat 3A", follow je la org banjer, hehehe....



Pas makan golot2, kami pon trus msk panggung. Mmg lenggang jer panggung, xkesah la yg penting cite tu ok gak lar xboring & surprise sket climaxnyer. Paling penting aku xde la tgk dari celah2 jari atau termimpi adegan2 seram pastu cam slalu *sengih*, sbb penghujungnya kira menyayat agi gak *nanges*.



Esoknya Ahad aku ajak Afif gi Low Yat @ 3.00 pm. Saja gi ptg sket sbb panas sgt. Kami ronda2 & jumpa brg yg kami nak tu. Puas ati gak la ngan 'brg' tu tapi kemdian baru aku pasan ada sket problem *nanges guling2*.



Blk dari sana aku bawak Afif gi buka poser kat HR Steak Hse, Kg Baru. Senarnya aku baru je gi sana 1/7/2011 aritu, Along banjer kami & family dinner sbg sambut besdey dia. Hehehe besdey girl kena banjer lak, biasa la kami adek-badek mmg slalu 'bermanja' ngan Mak Long tu. Since masa tu Afif xde so aku bawak dia ke sana Ahad tu.



Fresh Orange & Apple Juice


Salmon Fish (pilihan aku)


Mix Lamb


Marble Cheese Cake


W/p 'brg' yg kami cari tu kami da jumpa & kami berpuas ati, tapi aku rasa cam xbape syok sbb bnyk mende aku kena wat atas masalah2 teknikal yg merimaskan, hish. Sampai skang pon msh xsettle2 agi....*meraung*.




4 comments:

ShazlanShazabi said...

kak kikin boleh tak saya nak jadi anak kak kikin..wahahahaha larikkkk...
* plaza low yat tempat feveretku untuk bershopping gadjet...kalau saya kual Kl jung minggu aritu mesti terjumpa kot dengan akak..tegur2 ah yea..sebab saya ni sangat2 pemalu orangnyerr...hmphhhh..

Shikin JD said...

Nak jadi HANAK HEKAN, ble sgt, mmg ada borang, sila wat permohonan, hahahaha...

Syarat sbg hanak hekan :

Setiap bulan kena bagi nafkah kat mak hayam, oppps...mak hekan, mampoooo???...

Larikkkkkkkkkkk, muahahahaha...


Wokey, kalo kamoo terjumpa akk kat luar pon tegur2 lar, akk pon pemalu, kalo jln pandang lantai je (sbb kot2 jumpa duit org jatuh khennn,hehehe)...

*muah muah*

ayie said...

hamboi makanannye sangat sodap.. tgh lapau tgok

Shikin JD said...

Ok lar, yg penting kat situ xmahal sgt....*muah muah*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...