Wednesday, July 20, 2011

SkaNg SaPe Yg CaM BdK2......


Aku xtau la nak cite ke tak psl hal ni, tapi mende ni wat aku cam stress sket, so aku trus tulis kat blog ni utk release sket tension aku tu *nanges*.


Bape taon lps aku ada kenal sorang lelaki, xyah la aku cite camne kami kenal. Pastu kami melarut lak borak kat YM. Kwn aku ni sorang yg matang & serius. Dari sorang yg serius, akhirnya dia 'tewas' ngan aku yg giler2, ske bergurau & kuat meyakat. Mcm2 topik yg kami bualkan dari yg serius sampai la merapu2 tahap cipan *pitam* .



Tapi kami bkn la bercinta sbb dia suami org & sorang ayah, so aku hormati dia hanya sbg abg sbb dia lbh tua dari aku. Agipon aku mmg xde abg. Dia slalu bagi nasihat kat aku ble aku wat kesilapan. Aku perlukan sorang kwn yg matang camtu. Kami pon kerap bergado ble berseliseh pendpt, tapi aku ni mesti nak menang gak kalo aku rasa pendpt aku tu betul *fefiling queen control, hahahaha*.



Lama-kelamaan kami add sesama sendiri kat FB lak. Tapi kat situ ssh sket nak gurau cam slalu & aku cuba control perbualan kami tak mcm kat YM supaya tak disalah-anggap sbb dia da berkeluarga & aku tak nak nanti org akan salah faham persahabatan kami.



Tapi lama2 aku cam boring sbb aku takot terlepas ckp atau tergurau cam kat YM. Puncanya aku mula sedar ble aku tgk dia cam pura2 tak bape kenal aku kat FB. So senyap2 aku pon removed la dia dari frenlist aku sbb aku xnak ganggu dia, family dia pon ramai kat situ. Baik aku jauhkan diri sblm jd salah paham.


Tp smlm, pas bape bulan, dia add aku blk. Ble aku accept je dia trus dia msg aku kat inbox di FB tu tanya ngape aku removed dia dulu. Pastu aku pon gitau la alasan aku tu sampai la dia rasa cam kami slalu berlainan pendpt & anggap aku mmg xnak kwn ngan dia agi.



Pastu aku kuar kejap sbb solat Zohor & ble aku msk je aku baca agi msg dia yg cam 'marah' & tup2 aku cek wall dia upenya dia da removed aku dari frenlist dia. Mgkn dia igt aku tiba2 senyap sbb aku xnak layan dia, padahal aku kuar utk tunaikan solat Zohor [mgkn itu la anggapan dia kot].



Dlm hal ni aku rasa kecewa sket [bkn frust cinta tau!] sbb dia yg aku hormati sbb kematangannya da wat sesuatu tindakan tanpa usul periksa & cam bdk2 jer. Tp aku pon malas nak pk pjg, so aku diamkan je lar. Kalo org da xnak kwn watpe kite nak hegeh2 agi kan? Aku doakan dia semoga bahagia disamping keluarga tercinta, amin.



Shikin JD : Sowie la kalo korang pening baca luahan aku ni, aku sekadar nak releasekan tension aku jer....


2 comments:

ShazlanShazabi said...

mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu...

Shikin JD said...

Ermm, ntah la Shaz...*speechless*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...