Saturday, January 24, 2009

kEnDuRi KaWeN....


Cuti CNY yg panjang bersambung dari hujung minggu dpt la 4 hari cuti free...best..best..best. Bkn slalu camni. So ble da cuti2 ni cam biasa la sana sini org wat keja kawen. Tak menang kaki la nak gi jemputan. Ada yg aku gi ada yg terpaksa aku tak gi. So harini Sabtu, 24/1/2009 ada bbrp jemputan tapi yg aku gi hanya 2 umah je, tak larat la.


Satu tu sepupu aku yg kawen, anak arwah adik lelaki bongsu arwah mak aku lain ibu. Hahahaha, mesti korang tak faham. Ok camni, arwah atuk aku (bapa arwah mak aku) ada 2 isteri, so yg kawen tu adalah anak arwah pakcik aku iaitu adik arwah mak aku lain mak...paham?? Hehehehe takpe la, apa2 pun tu adalah sepupu aku gak. So aku gi tadi berkonvoi keta ngan adik2 aku. Kenduri tu kat AU 3, Ampang.

Ke2 yg aku gi adalah kawan satu Group of Company tmpt aku keja. Kenduri ni kat Kg Nakhoda, tak jauh dari umah aku la. Sbb Afif skolah harini & tak smpt nak ikut aku gi umah cousin aku tu, so lepas blk dari umah cousin aku, aku amek Afif & gi umah kawan aku.

Aku bertembung ngan bdk2 bujang ofis aku. So, tak segan la sangat, dorang pun ajak aku msk sekali ngan dorang & dok semeja. Best gak tak de la segan sgt kalo aku ngan Afif berdua je. Pas abis makan, bdk2 tu (plus 2 girls) ajak aku & Afif ikut dorang konvoi gi Bagan Datoh (kg salah sorg dri bdk2 tu) & ke utara....wat keja giler, hahahahaha. Kalo ikutkan ati nak je aku ikut tapi aku bg alasan ada keja nak dibuat.

Blk umah je da cam ular sawa, kenyang w/p kat umah ke2 aku mkn sket sgt sampai bdk2 tu terkejut tgk aku amek nasi sesuap je, hehehehe. Tapi aku minum dlm 4 gelas, huhu, panas wei hari ni. Belasah je....tgk masing2 pun bergelas minum air.

1 comment:

fadzree said...

happy gi knduri kawen.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...