Thursday, January 1, 2009

TaJuL mULuK & rAhSiA mAnUsiA


Tadi aku gi ronda2 kat blog org [link] huhu.. (actually aku pun tak kenal sapa org tu, huahuahua) terjumpa la satu article yg aku rasa leh share ngan korang sume. Ni kalo tak silap dulu masa aku kecik2 penah gak baca tafsiran ttg manusia ni. Dari tafsir yg diberi cam utk wanita je tapi aku rasa utk kedua jantina.

Ok..korang baca la & tafsirkan diri sendiri.


---------------------------------------------------------------------------
TANAH
~ anak pertama, kelima & kesembilan

AIR
~ anak kedua, keenam & kesepuluh

API ~ anak ketiga, ketujuh & kesebelas

ANGIN ~ anak keempat, kelapan & keduabelas


Wanita berunsur TANAH

1. Merendah diri serta hormat & patuh setia serta rela berkorban.
2. Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong & bukan seorang pemarah.
3. Tenang diri, aman & memberi sokongan.
4. Tidak suka membantah & membangkang.
5. Berwatak manis, lemah lembut, bersih & sentiasa menjaga kecantikan.



Wanita berunsur AIR

1. Menghidupkan hati pasangan & pemberi semangat.
2. Mengambil berat
3. Hatinya bersih & boleh membahgiakan pasangan.
4. Menenangkan pasangan.
5. Sangat romantis.
6. Mudah menangis.



Wanita berunsur API
Shikin JD : hehehe aku la ni..huhu


1. Cintanya sentiasa hangat & memberahikan.
2. Cergas, cepat dlm gerak geri & tangkas uruskan rumahtangga.
3. Penasihat yg baik.
4. Pandai & cekap mengurus rumahtangga.
5. Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.
6. Berwaspada selalu.


Wanita berunsur ANGIN


1. Lemah lembut & menenangkan.
2. Pandai bermain kata & memujuk rayu.
3. Sopan santun & berbudi pekerti mulia.
4. Bijak mewujudkan suasana selesa.
5. Hati yg cepat berubah-ubah.

---------------------------------------------------------------------------

Shikin JD : So pada sapa2 yg nak mencari pasangan tu, leh la pilih yg mana kamu berkenan ek? Tapi ble amat-amati cam sume ciri2 tu yg baik2 je.....

Utk anak2 yg tak de tersenarai tu korang pandai2 la relatekan ngan mana2 yg korang rasa diri korang terletak dari persamaan yg ada....

Wallahu'alam...

2 comments:

kyrun _q said...

crystal ball ke??
hehehe.....
I'm the sixth in the family.... :)

Shikin JD said...

6? takde dlm list la
u think u r in which group???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...