Saturday, January 3, 2009

PenGiSiaN cUTi....


Adooooi malas tol sebenarnya nak tulis apa yg aku wat masa cuti panjangku.....actually aku tak de la gi outstation masa tu, aku msh kat KL/Selangor je. Apa aku buat??

Membasuh...membasuh...membasuh, hahahahaha adooooooi cam la tak de keja lain kan? Ada gak la aku gi bawak Afif jalan2 cam haritu ada aku tulis pasal gi KLCC/Convention Centre (PC Fair) tu, pastu gi soping sket2, beli pakaian skolah Afif, beli tu ini, kira lepas beli, belah la, hahahahaha ye la tak leh tgu lama2 pas beli kang nak beli lagi, duit tak ckp, abis aku tenyeh kedit kad lak, naya nak membayar, tu pun rasa cam ada overused...sapa nak tolong byr kan??? Sila angkat kaki, hahahaha kemsalam la kan?? Tapi mmg angkat kaki pun, larik la jawab nya, huahuahua.....

Ada gak ekor kakak aku lak gi soping, konon2nya la, tapi hampeh, org lain lak yg soping, dia lenggang kangkung balik, cewet sgt, huhu, syhhhhhhhhh....

Masa tu Along, Afif, Udin, Adek & anak2nya yg dua org tu tapi serupa cam sepuluh org, komain ssh nak jaga, geletis, larik sana larik sini, dua2 sama, kejap yg sulong wat perangai, kejap yg bongsu lak, adooooi mmg ibu dia pun tension bawak dorang gi soping, ayah dorang mmg dah give up, baik gi soping w/o them...aman sket nak mencari brg.

mula2 bdk2 yg baju pink tu yg dok situ tu, dtg je anak2 buah ku ni,
dorang (Thirah, Trisya & Udin) wat cam tmpt tu dorang yg punya, sabau je la

tgk la tu, komain sopan lagi, tapi luar dari pix tu tak tau nak cite, adooooi


masa ni Trisya wat perangai, tgk la tu
Afif masa kecik2 tak de lak camni

Pastu gi makan2, Along sponsored, huhu, best kalo gi ngan dia, tapi tu pun kdg2 bising gak dia sbb aku mmg jarang2 sponsor, ye la aku mesken, mana ada manyak luit lorr....hahahahaha.

Tadi lak Adek ajak tgk wayang kat Cathay Cineplex@Cineleisure, Mutiara Damansara, mula2 konon tak nak gi, dorang dah booked tickets awal2 tapi last minute hubby Adek ada keja lak tak dpt gi, dia offer lagi 1 ticket tu kat aku atau Afif, aku mmg malas nak gi sbb ada keja nak wat la konon kat umah, hish mmg tak habis2 keja umah ni. Aku soh Afif je yg gi biar tinggal aku sorang kat umah. Along pun joint sekali.

Tapi tau2 je la Afif tu kalo aku tak gi, dia pun malas nak gi, baik dia tgk TV & main tenet je. Apa??? Tenet???? Tang bab tenet tu aku dah bising2 haritu sbb ble aku dpt final exam nya result (dia dpt masa time cuti skolah) aku geram sbb subject Fizik, Kimia, Add Math dia teruk, abis tu camne nak jadi Engineer (cite2 dia tu). Aku ckp dah tak leh nak main tenet, hp pun silap2 aku akan rampas blk, so dia nampak cam dah slow down ngan tenet (hehehe, tang ni aku untung gak, aku da guna kose veto aku la, huahuahua, diktator).

So pas aku bising2 Afif pun dok berkurung je dlm bilik, ntah baca buku ke main hp, bilik lak kunci, aku geram2 slalu cek dia kat bilik. Maybe dia majuk sbb aku marah dia kot, adooooi ni lagi bdk ni, manja tak leh kena marah, aku bkn slalu marah pun, aku slalu a cool mum tau, aku jarang2 tinggikan sore, tapi kalo aku geram kdg2 aku akan cubit ketam batu sampai lebam bdk tu, tapi bkn slalu la, da lama pun tak wat camtu, ye la dia dah besar kan? Tapi takkan tak leh nak marah sekali sekala, kalo diam je kang naik lemak lak dia.....eh apa lak aku bebel ni, ni nak cite pasal pengisian cuti aku ke apa kan kan kan??? Cukup..cukup...cukup Mak Yang oii!!!

Ni sambung cite tadi, tapi aku sian gak ngan Afif, so aku korbankan keje yg aku nak wat tu, so aku setuju ikut dorang, Afif pun nampak sonok nak gi. Tapi kami tak jadi tgk kol 1.30pm tu, kami pushed ke kol 3.15pm sbb lapar sgt masa tu, ujan lak kan? Gi makan lu kat Station Kopitiam. Aku puas hati sket la sbb aku order Spicy Fried Rice (mmg pedas), Afif lak order Tomyam Fried Rice, lagi podas sodap. Eh actually kalo tak ujan mmg malas nak makan nasik, tapi dek lapar sejuk la katakan. Makan sponsored lagi by Along, mmmmuah Along, hahahaha.

Ooo ye lupa lak nak beritahu, kami tgk cite Bedtime Stories, ok la tu sbb bawak sekali cek kak2 kenit tu. Lagi sekali wat pasal sampai ibu dia kata ni last bawak tgk wayang, esp si kecik tu, da la jalan cam samseng kg dusun, bkn nak dipegang, nak jalan sendiri tu, tapi mmg sonok layan dorang tu, aku ketawa je tgk aksi2 dorang.


Kami amek 3 couple seats (eh lebar & luas la couple seats tu). Mula2 aku igt malas nak tgk cite tu, Afif ajak aku tgk cite lain, tak nak join dorang tapi gi masa yg sama la. Tapi last minute aku ckp belasah je la tgk cite tu lagi best kalo ramai2. Sebelum tu ronda2 kat The Curve lu, tgk apa yg dorang jual...ujan lagi tapi redah je la. Best gak tgk brg2 yg dijual kat situ, aku mmg ske tgk, harga mmg berbaloi tapi dek nak cpt gak so tgk sket2 je la.

Blk tu, singgah ofis Adek sbb ada ATM machine yg rosak lak. Dia jaga bhg machine tu, so dia kena gi sana & betulkan dulu. (tapi dia bkn technician, just ada duit yg stucked kat dlm machine tu, so bank officer yg khas je leh bukak machine tu). Cek kak2 kenit naik je keta dah pengsan, sorang sebotol susu...hanyut. Along pangku Thira, aku lak bangku Trisya. Senang je bagi susu mmg tido, ibu dia bising2 gak sbb dlm panggung tak nak lak dorang tido sampai dorang kena kuar awal sbb si Trisya wat perangai, dok la kat luar separuh masa tu, makan ice cream. Sempat gak la ibu dia gi soping sket sementara tgu kami abis tonton cite tu.

Malam lak aku bawak Afif gi barber shop utk potong rambut, bkn trim tau sbb rambut dia da panjang sgt. Ye la bagi can la masa cuti panjang baru leh simpan rambut panjang kan, tu pun dia kata sayang nak potong..."wei wei wei, kamu igt kamu tu da keje, dak skolah lagi" (tapi tak de la aku sebut camtu kat dia, hehehe).

ni Afif kata nak amek pix wat kenang2an sebelum potong rambut

So, tu je la cite aku yg panjang lebar ni, gi soping ada la bape kali lagi tapi ada yg aku ngan Adek je ada yg aku ngan Afif je.....aku rasa cam mmg tak ckp la bonus yg dpt, abis camtu je. Kalo la dpt lebih lagi bonus tau la camne aku nak abiskan, hahahahaha.

2 comments:

fadzree said...

aiyooo mama,
so long la u story...
klu wat karagn exam ni blh lulus r kot...
pape pn mmg best r...
shoping3.....

Shikin JD said...

tu la mama ni bnyk cite tau..
mmg kdg2 cuba nak cut short
tapi mesti terlebih2 gak
eh, kan ke mama ni dari dulu ske menulis
penah cikgu ckp mama leh jadi penulis satu hari nanti, tapi hampeh tak dipolish bakat tu pas skolah
so skang ni mama polish tru blog la
tapi ntah apa2 kdg2 baca balik
merapu2 hahahahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...