Tuesday, January 6, 2009

TaHuN pEnTiNg AfiF....


Tahun 2009 ni kira tahun terpenting buat Afif...
dia akan menduduki SPM...

so, aku kena beri tumpuan lebih padanya...
aku tak nak dia & aku menyesal kemudian hari...

So, aku da start pantau apa yg dia buat...

aku dah beri peringatan kat dia...
kurangkan berinternet..

kurangkan berhp...
kalo tak aku akan rampas semula...
tu la ugutan2 aku...

Aku tak puas hati ngan result last exam dia...
banyak subjects yg dia menurun...
w/p actually tak de la teruk sgt...

yg paling aku geram sbb dia fail subject Fizik...
kata nak jadi Engineer...
so camne kalo Fizik pun fail...

adooooi Afif...Afif...

Aku harap dia akan tingkatkan usaha dia tu...
subject Math ok tapi Add Math dia kantoi...
Add Math tu paham la mmg ssh...
lain2 subject pun still ok...

Lukisan Kejuruteraan pun menurun...

tu pun aku geram gak...
slalu dia score kat subject tu...
dia slalu highest dlm subject tu...
adeeei Afif..Afif

Ni la aku...
sorang ibu tunggal...
akula ibu & akula bapa...
tak dpt kasih sayang sorang bapa yg sebenar...
semoga dia redha...
& tingkatkan lagi usaha...
insyaallah...amin

Shikin JD : nak tanya kat kamu sume, kalo mama jadi mama kamu, kamu berada di tmpt Afif, apa penerimaan kamu???

5 comments:

fadzree said...

salam...
trpulang kpd keadaan mcm mna penerimaan fad...

mmmmmm,
fad trpandang kt ayt "ibu tunggal" tu..
btl ke???

Shikin JD said...

betul fad...
mama igt fad tau
mama tak kesah da kalo org tau
sbb tu kenyataan..
tak leh lari dari masalah tu
tapi mama redha & besarkan anak sorang2...alhamdulillah afif pun jenis menurut kata

tapi kdg2 ble mama marah, mama risau dia akan kecik ati ke?
tu la mama tanya apa pendapat kamu sume kalo kamu berada di tempat Afif, apa perasaan kamu sume kalo dimarah2 camtu oleh mama..kamu akan anggap apa ye?

mama nak tau sbb mama nak jadi ibu yg terbaik utk Afif, ye la kan dia tak dpt kasih sayang bapa, so mama tau dia rasa rendah diri

fadzree said...

salam...
tp kn mama, bg fad tindakan mama tu btl psl ini utk kejayaan afif jgk....

klu mama x ksh, blh fad tau hubby mama ke mana??

sori r, fad mmg x tau....

Shikin JD said...

ooo..kami berpisah
takpe la, tu sume da berlalu
kami pun da biasa hidup berdua je
mama redha ngan apa yg berlaku

yg penting hidup perlu diteruskan

tapi mama risau sbb slalu kalo anak2 yg dijaga oleh single parent mudah sensitive, tu yg mama tanya pendapat korang, ye la kdg2 kite marah anak akan mudah amek ati kan?

fadzree said...

oooo....

mama, fad yakin, afif mesti fhm... mmg dia merajuk, tp dlm pada masa yg sma dia akn fikir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...