Thursday, January 29, 2009

kErJa Vs BoSs....


Adoooi keja melambak w/p boss tarak...cuti panjang, lek India (hahaha, tang ni cam lawak tapi mmg ye). Boss ku actually mixed Melayu-India, bapanya India kawen ngan mak dia Melayu, Perak...lepas mak dia ninggal, bapak dia lek India sbb ada family lain kat sana, so sejak tu my boss tu sekali sekala ziarah bapanya kat sana...tapi last year, 1 month ago, his father passed away sebelum smpt dia nak ziarah taon ni.
So dia blk dpt ziarah pusara ayahnya la...

Yg kelakar tu ble org tanya mana boss, aku ckp "balek India"...sume ketawa igt aku main2, sbb ramai tak sangka mmg bapa dia India (tapi jenis cerah) sbb rupenya cam mixed benggali..putih. Boss aku baik, very flexible, w/p last year prestasi aku merudum sbb macam2 masalah tapi dia ttp memahami & cuba slow talk dgn ku utk atasi masalah aku, siap menanges la aku masa tu sbb da tak dpt nak control...

Orgnya msh muda, baru 40 taon br2 ni (teruk dia kena ngan kami sbb dia slalu gelakkan kami yg da menyeberangi 40 skang giliran dia lak). Boss, da puji2 ni increment lom dpt lagi ni..huhu.

Eh, eh, aku ni cam tak de keja lak..actually ada deadline yg sdg kejar aku, tapi aku maen sorok2 ngan dia, leh tak? Hahahahaha......ngan report lagi tak siap, leh lagi aku lepak sini. Syyyyyyy jgn kasi tau kat org ofis aku....hahahahahaha.
K la, nak siapkan keja lek, saja je msk sini nak release tension...da berasap pala ni....chow...adios.

yg tgh kai cap tu la boss aku...
syyyyy jgn kasi tau dia aku da tepek pix hensem dia tu, huhu
larikkkkkkkkkkkkk...boss, boss ensem
(sambil urut2 pala dia, jgn mara boss)

~event : teambuilding @ Langkawi~

3 comments:

ajym said...

yg sorang tu muka mcm rostam dj sinar je...

Shikin JD said...

yg mana ajym
yg rambut panjang tak kai topi tu pun boss gak, hehehehe

kat ofis smart giler, kat luar mmg rugged..sume sporting, tu yg best ble kami gi teambuilding, tak de rasa aku boss, ko staff, sume sama taraf, sume kena buli & membuli

Shikin JD said...

boss ma yg comel bulat tu..
adooi ampon bosssssssssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...