Thursday, June 30, 2011

YaT InSeNg MaTaKaJi......





Tentu entrance door kat opis kowang ada security access kan? Samada kite masukkan no password, swipe atau touch ID card atau finger print @ cardreader kat pintu masuk setiap kali nak entry atau exit. Tu pon kdg2 ada problem gak ble chip kat card tu rosak atau jari kite luka atau sukar dikenal-pasti oleh card reader.







So apa kata kite ubah dgn cara lain cam video kat bawah ni (yg di email oleh kwn FB aku)......


video

Video credit to Nyalaz Midie


Kowang kena ronggeng dulu ikut step yg ditetapkan atau ada step sendiri yg standard yg da direkod. Tak kira la samada poco2, dangdut, style Michael Jackson atau John Travolta ker. Kowang kena hafal & igt sentiasa.


Ce bayangkan kalo kowang terlupa step tu. Masa tu huru-hara la xleh masuk, hahahahaha. Bkn tu aje terpaksa la tebal muka diperhatikan oleh kwn2 yg dok tgu je kat entrance door tu sampai kowang betul2 igt step2 tu sblm dpt masuk...


Kalo la masa tu yg masuk adalah boss2 yg berperut gendut tentu kelakar giler kan? (hampooonnn bosss). Bergelek2 la depa igtkan step pastu staff dok mengilai2 atau menahan2 ketawa tgk adegan2 yg tak nak dilihat tu *haaaaaaaaaa semputttttttt*. Paling untung dak Receptionist lar, puas dia nengok, agak2 perut dia keras manjang sbb ketawa non-stop, hahaha....


Tapi camne pon ttp ada PROnya. Kebaikkannya ialah setiap staff including boss akan dtg awal utk elakkan jd bahan ketawa & lawak. Msg2 akan cuba dtg seawal yg boleh sblm org lain dtg. Tentu berkesan kan?


Kalo kowang sanggup, cer la usulkan pada boss memsg, hehehe.....




Shikin JD : Finally streamyx kat uma aku da ok pas aku korbankan setengah ari annual leave aku smlm (pagi). Bbrp ari tanpa internet wat mood aku mengurang lak. Mgkn aku kepenatan atau da boring xtau lar.....





4 comments:

ShazlanShazabi said...

pitammmmmmm

Shikin JD said...

Hikhikhik....sanggup tak?

ShazlanShazabi said...

tempat kerja lama saya kena pakai thumb tapi selalu mesin tu tak boleh ditek..kemainn hazabbbb nak masuk.

Shikin JD said...

Oooo ye ke? Kat opis akk touch card jer...

Psl thumb print tu org kata xleh luka jari atau terkoyak ke nanti ssh nak detect...

Tingat lak cite cap jari utk amek pencen bagi pesara gomen, ada org kata w/p fmly da meninggal lama, siap fmly yg tgl nipu ngan cara potong jari tu masa nak amek pencen...sanggup lak tu, hish! Na'uzubillah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...